ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: “Πρωτοφανής, αντιδημοκρατικός εκβιασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Το σκηνικό ενός πρωτοφανούς στην ιστορία του Δήμου Χαϊδαρίου πολιτικού εκβιασμού στήθηκε χθες από την γνωστή πια συμμαχία παρατάξεων και «παραγόντων» της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κκ Σελέκος, Θεοφίλης, Τοκατλίδη και Ασπρογέρακας απαίτησαν πριν την επίσημη έναρξη της Συνεδρίασης να αποσυρθούν, χωρίς να γίνει καμία συζήτηση, τα θέματα της μίσθωσης του «Θεαθήναι» και του κυλικείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο πρώην «Αίθριο» στην Πλατεία Δημοκρατίας. Απείλησαν μάλιστα, αν η απαίτησή τους δεν γίνει δεκτή, να μη πάρουν μέρος συνολικά στη συνεδρίαση, να μην υπάρχει απαρτία του ΔΣ και άρα να μη ληφθεί απόφαση για κανένα θέμα του Δήμου.

Ο εκβιασμός αυτός ήταν πρωτοφανής, αντιδημοκρατικός, ευτελίζει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και προφανώς δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτός, για δύο λόγους.

Πρώτον, επειδή αυτό που απαιτούσαν οι συγκεκριμένες παρατάξεις ήταν να μην γίνει καν συζήτηση των δύο θεμάτων. Σε μια δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ διεξάγεται η συζήτηση, ακούγονται οι απόψεις και στο τέλος ο καθένας τοποθετείται υπεύθυνα με την ψήφο του. Τι φοβούνταν άραγε και δεν ήθελαν να γίνει η συζήτηση και να καταψηφίσουν μετά, όπως είχαν κάθε δικαίωμα; Προφανώς αυτό που φοβούνταν ήταν να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, στις οποίες δεν έχουν καμία σοβαρή απάντηση.

Η ετερόκλητη αυτή συμμαχία παρατάξεων και «παραγόντων» της αντιπολίτευσης  γνωρίζει ότι δεν μπορεί να στηρίξει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα την αρνητική και μηδενιστική στάση της. Η λειτουργία κυλικείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και η αποκατάσταση και λειτουργία του «Θεαθήναι» είναι βήματα προόδου για την πόλη μας, που τα ζητάει η μεγάλη πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών. Κάποιοι θέλουν να τα εμποδίσουν γιατί επιδιώκουν να συνεχιστεί η στασιμότητα και η μιζέρια που δυστυχώς είχε επικρατήσει στο Χαϊδάρι επί προηγούμενων Διοικήσεων. Δεν διστάζουν να κάνουν ζημιά στην πόλη, μόνο και μόνο για να μην αναδειχθούν οι επιτυχίες και το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Επειδή όμως το έργο και η δουλειά της Δημοτικής Αρχής πλέον φαίνεται και το καταλαβαίνουν όλοι οι Χαϊδαριώτες, αποφάσισαν να εκβιάσουν για να μην γίνει καν συζήτηση στο ΔΣ και να μην καταγραφούν στα πρακτικά οι ασυνάρτητες και προσχηματικές «διαφωνίες» τους και τα ψέματα που διακινούν. Όπως ο ανυπόστατος ισχυρισμός τους, ότι ο χώρος του «Θεαθήναι» είναι δήθεν δασικός.

Ο δεύτερος λόγος που ο χθεσινός εκβιασμός της αντιπολίτευσης στο ΔΣ ήταν απολύτως απαράδεκτος, είναι ότι έβαλε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Δήμου συνολικά. Μη συμμετέχοντας καθόλου στη συνεδρίαση, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εμπόδισαν την ψήφιση ακόμη και της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου. Στην οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και δαπάνες  για ενέργειες κρίσιμης σημασίας για τον Δήμο μας, όπως η νομική προσφυγή στο ΣτΕ για την διεκδίκηση της Προβλήτας 4 και η διοργάνωση εκδήλωσης – συναυλίας διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα.

Αλλά αυτό που είναι το πιο εξοργιστικό από όλα, αυτό που δείχνει τον ακραίο τυχοδιωκτισμό ειδικά του κ. Σελέκου, είναι ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ υπήρχε ως θέμα και ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος ο κ. Σελέκος. Για τον νέο αυτό σοβαρό κίνδυνο επιβάρυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή μας είχε προετοιμάσει σχέδιο ψηφίσματος και η Δημοτική Αρχή, μετά από επικοινωνία  του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού με τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ. 

Όμως, ακόμη και αυτό το επείγον ζήτημα προστασίας της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας θυσιάστηκε από τον κ. Σελέκο στο βωμό του τυφλού αντιπολιτευτικού μένους του.

Μετά την πραξικοπηματική ματαίωση της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κκ. Σελέκος, Θεοφίλης, Τοκατλίδου και Ασπρογέρακας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη μη λειτουργία κυλικείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το οποίο θα ζωντάνευε και ολόκληρη την Πλατεία Δημοκρατίας, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας. Φέρουν ακέραιη την ευθύνη για όσο διάστημα ο χώρος του «Θεαθήναι» παραμένει στην σημερινή απαράδεκτη και δυσφημιστική για το Χαϊδάρι κατάσταση. Ελπίζουμε να συναισθανθούν κάποια στιγμή τις ολέθριες  συνέπειες αυτού του στείρου αρνητισμού τους.

Σε κάθε περίπτωση, το Χαϊδάρι εδώ και δυο χρόνια προχωράει μπροστά σε πείσμα των συστηματικών αρνητών κάθε προόδου και κάθε βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο, με τη δύναμη που δίνει στη Δημοτική Αρχή η εμπιστοσύνη και η στήριξη των δημοτών, στους οποίος και μόνον λογοδοτούμε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μια “καυτή” αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου, με κυρίαρχο σημείο τριβής το Θεαθήναι

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button