ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια “καυτή” αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου, με κυρίαρχο σημείο τριβής το Θεαθήναι

Κάποιες φορές ένα ματαιωμένο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πιο ενδιαφέρον από τα κανονικά… Το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχε “καυτά” θέματα, με κυρίαρχα την αναβίωση του Θεαθήναι και την ενοικίαση κυλικείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (ολόκληρη η ημερήσια διάταξη στο τέλος του άρθρου). Αυτά τα δύο ακριβώς προκάλεσαν την ματαίωσή του, με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, μετά φυσικά από μια ζωηρότατη αντιπαράθεση, που ταιριάζει με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών…

Η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να επαναλειτουργήσει τα δύο δημοτικά καταστήματα με εκμισθώσεις. Εικδικά για το Θεαθήναι προβλέπεται 25ετής παραχώρηση με προγραμματική σύμβαση (κάτι σαν ΣΔΙΤ). Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις όμως για διάφορους λόγους αρνούνται να δώσουν συγκατάθεση και “έσβησαν τα φώτα” του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 29 Ιουλίου με απουσίες και αποχωρήσεις, ώστε να μην υπάρξει απαρτία. Προηγήθηκε διαβούλευση για την συνέχιση του Δ.Σ. χωρίς τα δύο επίμαχα θέμα η οποία δεν ευοδώθηκε, ενώ έμειναν χωρίς να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα όπως το θέμα της προσφυγής στο ΣτΕ για την προβλήτα του Σκαραμαγκά, αλλά και έγκριση ψηφίσματος κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης για δημιουργία νέου κέντρου διαχείρισης απορριμμάτων στο Σχιστό.

“Όχι” για το Θεαθήναι και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πιο συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της διαδικτυακής σύνδεσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Σελέκος, ζήτησε να αποσυρθούν το 8ο και 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αφορούσαν αντίστοιχα την εκμίσθωση κυλικείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (πρώην Αίθριο) και την εκμίσθωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πάρκο Νεολαίας Χαϊδαρίου (πρώην Θεαθήναι). Παράλληλα πρότεινε να συζητηθούν κανονικά τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούσαν τη γενικότερη λειτουργία του Δήμου.

Με την άποψη του κ. Σελέκου συμφώνησε ο Αποστόλης Θεοφίλης και χαρακτήρισε τη μίσθωση του πρώην Θεαθήναι ως “casus belli”.

Μαζί τους συμπορεύτηκε και ο Κώστας Ασπρογέρακας, που ανέφερε πως το δημοτικό ακίνητο “Θεαθήναι” χαρακτηρίζεται ως δασικό πάρκο. «Να το συζητήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση σε βάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Όξυνση

Η διοίκηση όμως από την πλευρά της αντέδρασε και επέμενε στη συζήτηση και των δύο αυτών θεμάτων. Μάλιστα κάποιες στιγμέςείχαμε διαδικτυακή όξυνση. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός προειδοποίησε πως αν αποχωρήσει ο κ. Σελέκος και η παράταξή του, το Χαϊδάρι θα τον χαρακτηρίσει “ως ένα στυγνό εκβιαστή που δεν θέλει να προχωρήσει η πόλη”.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σελέκος έκανε λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων και εξόφληση προεκλογικών γραμματίων σε ημέτερους, εκ μέρους της σημερινής δημοτικής αρχής.

Έλλειψη απαρτίας

Η ώρα των καταμέτρησης παρουσιών έφτασε. Παρόντες δήλωσαν οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ντηνιακού, ο Γιάννης Κέντρης και ο Δημήτρης Αλεξάκης των Πολιτών σε Δράση.

Οι υπόλοιποι είτε απουσίαζαν από τη διαδικτυακή συνεδρίαση είτε δήλωσαν ότι απέχουν. Έτσι για μία παρουσία δεν συμπληρώθηκε απαρτία (16 αντί για 17, από το σύνολο των 33 δημοτικών συμβούλων) και η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Η αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στα τέλη Αυγούστου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης εδώ: ΠΡΟΣΚ ΔΣ 8η _2021 (ΤΑΚ)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button