ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: “Η πόλη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο”

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τα παράπονα που φτάνουν στην εφημερίδα μας για τον αποκλεισμό περιοχών της πόλης μας και τις επιδόσεις του δημοτικού μηχανισμού είναι πολλά. Το ίδιο μπορεί να διαπιστώσει κανείς στα σχόλια που γράφονται σελίδα μας στο fb. Στις 16.00 μμ. ο Δήμος σε δελτίο Τύπου του γράφει ότι με όλα τα διαθέσιμα μέσα, οι υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου αντιμετωπίζουν από το πρωί τα προβλήματα που δημιούργησε στην πόλη η ισχυρή κακοκαιρία.

Παράλληλα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας, Βασίλης Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερωτήσεις μας είπε πως αυτή την ώρα επιχειρούν στους δρόμους δύο εκχιονιστικά μηχανήματα και ότι η πόλη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης μας είπε ότι οι εκχιονισμοί θα συνεχιστούν και στη διάρκεια της νύχτας. Επίσης: “Συνεχίζεται ο εκχιονισμός από δύο οχήματα, ένα  του Δήμου και ένα του ΑΣΔΑ.  Το πρωί σε αρκετές οδικές αρτηρίες υπήρχαν προβλήματα χωρίς όμως να κλείσουν. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει βελτιωθεί, γιατί τα εκχιονιστικά έχουν περάσει επαναλαμβανόμενες φορές, από τα ίδια σημεία. Τα ενδιάμεσα στενά όμως θέλουν αντιολισθητικές αλυσίδες και ιδιαίτερη προσοχή. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το πώς θα είναι η κατάσταση το βράδυ. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και δεν σταματάει. ΟΙ προσπάθειες όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά και θα ενταθούν. Είναι πολύ κρίσιμο να μην παγώσει το χιόνι. Θα πρέπει και οι δημότες από την πλευρά τους να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια τους, γιατί διαφορετικά αυτό το χιόνι θα παγώσει και παραμείνει πάνω στα πεζοδρόμια για μία εβδομάδα. Αυτή την ώρα (16:00) η κατάσταση στους δρόμους είναι αρκετά καλή, τόσο στο κεντρικό Χαϊδάρι όσο και στο Δάσος. Ο εκχιονισμός θα συνεχιστεί και τη νύχτα.” 

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

Συνεργεία του Δήμου Χαϊδαρίου αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Τι να προσέξουν οι κάτοικοι.

* Απομακρύνθηκαν από τους δρόμους δέντρα και κλαδιά που είχαν πέσει από τον άνεμο και το βάρος του χιονιού.  Επειδή τέτοια περιστατικά μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή μέχρι να τελειώσει η κακοκαιρία, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε πεζούς και οχήματα.

 * Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από το πρωί, με προτεραιότητα στους κεντρικούς δρόμους και σε σημεία ιδιαίτερης σημασίας, όπως οι προσβάσεις στο Αττικό Νοσοκομείο. Λόγω όμως της πρωτοφανούς εδώ και πολλά χρόνια έντασης της χιονόπτωσης, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο δημιουργούνται ξανά. Ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητά από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, μέχρι το τέλος των καιρικών φαινομένων.

* Η ρίψη αλατιού στους δρόμους για την αντιμετώπιση του παγετου, που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, επαναλαμβάνεται σήμερα Τρίτη. Όσοι κάτοικοι έχουν την δυνατότητα, παρακαλούνται να καθαρίσουν από το χιόνι τις εισόδους των οικιών τους και να ρίξουν αλάτι αν έχουν προμηθευτεί, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα λόγω του παγετού. Αυξημένη προσοχή απαιτείται το πρωί της Τετάρτης, που προβλέπεται ισχυρότερος παγετός.

* Σε κάποια σπίτια στο Δάσος αναφέρθηκε ότι πάγωσαν οι σωλήνες ύδρευσης. Για την αποφυγή ζημιάς, αφήνουμε τη νύχτα μια βρύση να στάζει.

* Ο θερμαινόμενος χώρος στο Δημαρχείο λειτουργεί και φιλοξενεί από χθες Δευτέρα βράδυ συμπολίτες μας που τον χρειάστηκαν, ενώ το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι ανταποκρίνεται παρά τις καιρικές συνθήκες στα αιτήματα συνδρομής και στις ήδη καταγεγραμμένες ανάγκες κατοίκων από ευπαθείς ομάδες. Επειδή και το σημερινό βράδυ προβλέπεται δύσκολο, όποιος  συμπολίτης χρειάζεται βοήθεια ή γνωρίζει κάποιον που έχει ανάγκη συνδρομής, παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Χαϊδαρίου:

213 2047200 (Δημαρχείο)

213 2047266 (Κοινωνική Υπηρεσία)

210 5818860 (Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button