ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: “Επικίνδυνες κινήσεις στα οικονομικά και δωράκια σε ιδιώτες”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου καταγγέλλει εκ νέου τη Διοίκηση Ντηνιακού, η οποία αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη τη Μηχανογράφηση του Δήμου, επιβαρύνοντας τους Δημότες με χιλιάδες ευρώ και απαξιώνοντας ταυτόχρονα το Προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Αν αυτό δεν είναι μεθόδευση για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων τότε τι είναι;

Η Διοίκηση Ντηνιακού επιλέγει λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές να κάνει “δώρο” κάποιων χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτη αναθέτοντάς του τη Μηχανογράφηση του Δήμου μας και μάλιστα με την διαδικασία του «κατεπείγοντος», για να προλάβει αντιδράσεις χωρίς να κάνει καν το αυτονόητο, δηλαδή  να προσλάβει προσωπικό για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Πώς λοιπόν η Διοίκηση Ντηνιακού μπορεί να ισχυρίζεται πώς νοιάζεται για τον Δήμο και τους Δημότες του Χαϊδαρίου;

Η Διοίκηση Ντηνιακού, αρνείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια να δώσει λύση στο πρόβλημα, απαξιώνει σκοπίμως το Προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Δήμου και αναζητά προφάσεις και ευκαιρίες για να πριμοδοτήσει ιδιώτη, εκχωρώντας του τη Μηχανογράφηση και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου αλλά και τις απανωτές καταγγελίες για υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Αντί ουσιαστικών λύσεων λοιπόν, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου επιλέγει να κάνει “δωράκια” στους ιδιώτες. 

Παράλληλα καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η Διοίκηση Ντηνιακού έχει αιτηθεί και εισπράξει την προκαταβολή της πρώτης μηνιαίας τακτικής οικονομικής ενίσχυσης (ΚΑΠ) για το έτος 2024 θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους (2024), με συνέπεια την αδυναμία πληρωμής των Ανελαστικών Δαπανών.

Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους  των Οικονομικών Υπηρεσιών ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων και η ΠΟΕ ΟΤΑ η Ομοσπονδία μας θα σταθούν στο πλευρό τους σε περίπτωση που πιεσθούν ή εξαναγκασθούν να λειτουργήσουν πέραν των Υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Η ιδιωτικοποίηση και η οικονομική αστάθεια του Δήμου συνιστά έγκλημα σε βάρος των πολιτών και πρέπει όλοι μαζί να το αποτρέψουμε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Χρήστος Νικολάου: Ο δήμαρχος οφείλει απαντήσεις για τα οικονομικά του Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button