ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημήτρης Καλογερόπουλος – Η δυτική Αθήνα διεκδικεί δυναμική εκπροσώπηση στη Βουλή

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ο κατεξοχήν πολιτικός της αυτοδιοίκησης. Έχει συνδέσει τη δράση του με τη δυτική Αθήνα και τώρα φιλοδοξεί να την εκπροσωπήσει στη Βουλή, ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός και έχει διατελέσει επιτυχημένος δήμαρχος Αιγάλεω με οκταετή θητεία. Ας δούμε το βιογραφικό του.

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών από το 2007.

Στην μακρά θητεία του στην Επιτροπή των Περιφερειών, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ. Αντιπρόεδρος της ΕτΠ, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων (ΝΑΤ). Πρόεδρος της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕτΠ-Σερβία. Συμμετέχει στην Επιτροπή «Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις» (CIVEX). Την Επιτροπή «Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια» (ENVE). Την Ομάδα εργασίας για τα Δυτικά Βαλκάνια. Την Ομάδα Εργασίας για την Τουρκία και την Eυρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση (ARLEM). Ήταν εισηγητής σε μια σειρά σημαντικών γνωμοδοτήσεων της ΕτΠ με κυριότερη την πιο πρόσφατη για το Μεταναστευτικό, που πέρασε ομόφωνα στην Σύνοδο Ολομέλειας.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει σπουδάσει αρχιτέκτων μηχανικός και έχει μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία.

Έχει διατελέσει Νομάρχης, Δήμαρχος Αιγάλεω για 8 έτη. Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στο ΥΠΕΣ για τη διαχείριση των αποβλήτων. Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Μέλος του ΤΕΕ, μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Οργάνωσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Ελαιώνα (ΣΟΔΑΕ).

Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας (Αγία Βαρβάρα). Είναι Αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και Πρόεδρος του Πήλινου Στόχου. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ). Έχει διατελέσει καθηγητής στα ΤΕΙ Πειραιώς στο τμήμα Δομικών.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γραμματέας Αυτοδιοίκησης στη Νέα Δημοκρατία και Μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button