ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Διατήρηση Υποθηκοφυλακείου Ιλίου – Διαμαρτυρία τριών δημάρχων

Τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη μετεγκατάσταση του Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογικού Γραφείου Ιλίου, ανέδειξε, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής, οι Δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αποτελούν πυκνοκατοικημένες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, με πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκων. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας, των Δημάρχων τους, αποφασίστηκε η κατάργηση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιλίου (Υποθηκοφυλακείο Ιλίου) και η συγχώνευσή του με το Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών, με τις περιοχές του οποίου, ουδέποτε υπήρξε εδαφική ή τεχνική σχέση. Μια απόφαση, η οποία έρχεται να προστεθεί, στο σύνολο των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους των παραπάνω δοκιμαζόμενων περιοχών, λόγω του ανεπίλυτου, προς το παρόν, προβλήματος του ΧΥΤΑ, που ρυπαίνει με οσμές και αιωρούμενα σωματίδια, την ατμόσφαιρα και παράλληλα, επιβαρύνει το οδικό δίκτυο, με τη διέλευση των απορριμματοφόρων φορτηγών. Ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι είναι βουλευτής της περιοχής, ενώ δεσμεύτηκε, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, έως τώρα.

Ο κ. Κουρουμπλής, υπενθυμίζει την αδιάλειπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ιλίου, επί 60 χρόνια περίπου και επισημαίνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, στην ποιότητα και ταχύτητα της εξυπηρέτηση των πολιτών, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου των πράξεων που αναπόφευκτα θα συσσωρευτούν καθώς και της επιβάρυνσης των πολιτών με πρόσθετα έξοδα.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής, ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς, για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν, ώστε να σταματήσει η μετεγκατάσταση του Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογικού Γραφείου Ιλίου και για τα μέτρα που θα λάβουν, ώστε να παραμείνει στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, ως αυτοτελές Υποκατάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού και προκειμένου να μην υποβαθμιστούν για άλλη μια φορά οι περιοχές αυτές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button