ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διαρρήξεις στο Δάσος

“Πάνε κι έρχονται νεαροί, χτυπάνε κουδούνια για να δοκιμάσουν. Είμαστε στοχοποιημένοι εδώ στο ανατολικό Δάσος”.

Η συνομιλήτριά μας είναι κάτοικος της οδού Κυκλάδων, που πρόσφατα έπεσε θύμα διάρρηξης. Το ίδιο βράδυ, όπως μας λέει, έκλεψαν και άλλο σπίτι στην οδό Άνδρου. Της έκανε εντύπωση ότι πέρα από τα “γνωστά” (το σπίτι άνω κάτω, ρούχα πεταμένα παντού κτλ.) οι διαρρήκτες πήραν όλα τα γλυκά και τα ποτά. Επίσης απέφυγαν να πάρουν λάπτοπ αξίας και κινητά λόγω των συστημάτων εντοπισμού που έχουν αυτές οι συσκευές, ενώ πήραν μόνο ένα κινητό που δεν είχε κάρτα sim, που σημαίνει ότι τα “ψαχούλεψαν”.

Στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονται πολλές διαρρήξεις. Μερικά σπίτια έχουν “ανοιχτεί” πάνω από δύο φορές. Τώρα κάποιοι κάτοικοι της προαναφερθείσας γειτονιάς στο Δάσος πιστεύουν ότι ίσως να δραστηριοποιούνται και ντόπιοι, χρήστες ουσιών, αν και η αστυνομία θεωρεί ότι η κατηγορία αυτή κάνει κλοπές “ευκαιριακά” και ανοργάνωτα, αντίθετα με τους “μπουκαδόρους”, που είναι οργανωμένες σπείρες. Για παράδειγμα, στο παλαιότερο άρθρο μας Αυτοί ρήμαζαν σπίτια στο Χαϊδάρι – Άγρια καταδίωξη περιγράψαμε την σύλληψη μελών σπείρας Αλγερινών, που είχαν κάνει κατά καιρούς πολλές κλοπές στο Χαϊδάρι, σε διαφορετικούς “κύκλους δράσης”.

Οι πολίτες επισημαίνουν συγκεκριμένα προβλήματα: Έλλειψη επαρκούς φωτισμού και απουσία τακτικής αστυνόμευσης. “Το θέμα δεν είναι να έρχεται η Άμεση Δράση αφού μας κλέψουν -και αν έρθουν-, αλλά να υπάρχει έλεγχος και πρόληψη”, κλείνει η συνομιλήτριά μας.

Για το πρόβλημα της αστυνόμευσης, ένα από τα σημαντικότερα της πόλης μας και όχι μόνο φυσικά, μπορείτε να δείτε πολλά στοιχεία εδώ: Στον εισαγγελέα η ελλιπής αστυνόμευση στην περιοχή μας! Όσο τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται και ερημώνουν, βασικά λόγω πελατειακής λογικής και ρουσφετιών, δεν μπορούμε να περιμένουμε δράσεις πρόληψης κατά του εγκλήματος. Όσο η “επικοινωνία” από τη μεριά του Υπουργείου και της ηγεσίας της Αστυνομίας έχει το πάνω χέρι, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button