ΕΥ ΖΕΙΝ

Διαμόρφωση χώρων – Εσωτερική διακόσμηση με φώτα οροφής

Κατά τη σχεδίαση ενός σπιτιού, πολλές φορές το άπειρο βλέμμα ενός ιδιοκτήτη παραβλέπει  τη σημασία που έχει ο κατάλληλος φωτισμός στην εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση. Ο φωτισμός μπορεί να φτιάξει τη διάθεση, να αλλάξει την αντίληψη του χώρου όπως και να ενισχύσει την αισθητική ενός δωματίου. Παρακάτω θα δούμε πολλές προτάσεις σχετικά με την χρήση των φωτιστικών οροφής αλλά και των ηλιακών φωτιστικώνκαθώς η ζήτηση τους μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Επίσης, θα δούμε τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην εσωτερική διακόσμηση και στο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εσωτερικό φωτισμό με τον καλύτερο τρόπο για να αναβαθμίσουμε τους χώρους διαβίωσής μας.

Φανταστείτε πώς θα αισθανόσασταν εάν μπαίνατε σε ένα δωμάτιο που θα ήταν λουσμένο με ζεστό φως και θα αναδείκνυε τα έπιπλα τονίζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά του. Αυτή είναι η δύναμη του κατάλληλου φωτιστικού και φωτισμού στο χώρο. Τα φωτιστικά οροφής είναι οι κεντρικοί παίκτες στο σχεδιασμό εσωτερικού φωτισμού. Εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς και μπορούμε να τα βρούμε στην μορφή εντυπωσιακών πολυέλαιων στις τραπεζαρίες, σαν κρεμαστά φώτα στις κουζίνες, ως διακριτικά χωνευτά φώτα στους διαδρόμους και σε διάφορα σημεία της οροφής του σπιτιού.

Στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης, τα φωτιστικά οροφής παρέχουν όχι μόνο φωτισμό, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στην αισθητική εμφάνιση ενός δωματίου. Μπορεί να τα βρει κανείς σε διάφορα στυλ και σχέδια, από μοντέρνα και μινιμαλιστικά έως πιο περίτεχνα και περίπλοκα, καθιστώντας τα τέλεια εργαλεία έκφρασης της προσωπικής σας σχεδιαστικής αισθητικής.

Όταν ενσωματώνετε φωτιστικά οροφής στο σχέδιό σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη λειτουργία, το μέγεθος και τη διάταξη του δωματίου. Ένας μεγάλος πολυέλαιος μπορεί να είναι το τέλειο statement κομμάτι για μια μεγάλη είσοδο, ενώ μια σειρά από κρεμαστά φωτιστικά θα ήταν μια πιο κατάλληλη επιλογή για να μπει πάνω από ένα πάγκο εργασίας στην κουζίνα, βελτιώνοντας τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική του χώρου. Το χρώμα, το υλικό και ο σχεδιασμός του φωτιστικού οροφής θα πρέπει επίσης να συνδυάζονται αρμονικά με τα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου ή το στυλ της εσωτερικής σχεδίασης που έχετε επιλέξει για τον χώρο.

Από την άλλη πλευρά, τα ηλιακά φωτιστικά, που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε εξωτερικούς χώρους, πλέον έχουν βρει τη θέση τους και στην εσωτερική σχεδίαση χώρων, παρέχοντας μια βιώσιμη και καινοτόμο λύση στον εσωτερικό φωτισμό. Αν και μπορεί να μην μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τον συμβατικό φωτισμό, ωστόσο μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Σε χώρους όπου δεν υπάρχουν παράθυρα, μια φανταστική καινοτομία που φέρνει φυσικό φως στο εσωτερικό του σπιτιού ή στο χώρο εργασίας είναι για παράδειγμα τα φώτα ηλιακού σωλήνα. Αυτά τα φώτα συλλαμβάνουν το φως του ήλιου από την οροφή και το διοχετεύουν σε έναν ανακλαστικό σωλήνα διαχέοντας το στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα απαλό, φυσικό φως. Η ενσωμάτωσή τους στο σχέδιό ενός χώρου μπορεί να μεταμορφώσει έναν μουντό διάδρομο ή ένα σκοτεινό μπάνιο σε έναν ζωντανό, φυσικά φωτισμένο χώρο.

Τα ηλιακά φωτιστικά δεν έχουν περιορισμούς στην εφαρμογή τους. Οι σχεδιαστές ενσωματώνουν διάφορα διακοσμητικά ηλιακά φωτιστικά στα σχέδιά τους. Αυτές οι επιλογές βιώσιμου φωτισμού δεν είναι απλώς φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά προσφέρουν επίσης μια μοναδική αισθητική που μπορεί να δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στη συνολική σχεδίαση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button