ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διάκριση κάτω από αντίξοες συνθήκες για το Α.Τ. Χαϊδαρίου

Για έναν ακόμη μήνα το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου αναδείχθηκε πρώτο σε επιτυχίες ανάμεσα στα 15 Τμήματα που υπάγονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Και αυτό παρόλο που είναι επιβαρυμένο με την αστυνόμευση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, που απορροφά σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς του.

Βάρος ο Σκαραμαγκάς

«Τον τελευταίο καιρό το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου αναγκάζεται να διαθέσει πολύ συχνά έμψυχο δυναμικό για πρόληψη και καταστολή για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκά, όπου κατοικούν 2.500 άτομα. Έτσι αναγκάζεται να μειώνει την αστυνόμευση του στην πόλη μας και στα όρια ευθύνης του», λέει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” αστυνομική πηγή.

Χαρακτηριστικά, το πρωί του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος προχώρησαν σε τρεις νέες συλλήψεις στη δομή του Σκαραμαγκά. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις Σύροι για κατοχή πλήθους μαχαιριών και μιας απομίμησης πιστολιού. Οδηγήθηκαν στο Α.Τ Χαϊδαρίου και το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου στον Εισαγγελέα, με την κατηγορία του νόμου «περί όπλων». Όπως εξακριβώθηκε, δύο από αυτούς έμεναν παράνομα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Δεν ήταν καταγεγραμμένοι στη δύναμη των φιλοξενουμένων, δεν είχαν κανένα νόμιμο έγγραφο και μπαινόβγαιναν στο συγκεκριμένο χώρο, χρησιμοποιώντας έγγραφα άλλων προσφύγων. Για τους συγκεκριμένους θα κινηθούν διαδικασίες και για την απέλαση τους.

Κοντά σ’ αυτά, η αστυνομική δύναμη στο Χαϊδάρι είναι μειωμένη, ενώ τα κοντέρ των περιπολικών έχουν καταγράψει ακόμα και 500.000 χιλιόμετρα! Επίσης το σύστημα των ασυρμάτων είναι πεπαλαιωμένο, ανίκανο πολλές φορές για λήψη και μετάδοση μηνυμάτων. Θα ήταν ακραίο να απαιτήσει η πόλη (Δημοτικό Συμβούλιο – κοινή γνώμη) ενίσχυση του ΑΤ Χαϊδαρίου, τουλάχιστον σε μέσα και εξοπλισμό, από τα κοινοτικά κονδύλια για τους πρόσφυγες;

Αστυνόμευση με χορηγία του γονιού

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς “βγαίνουν” οι καθημερινές υπηρεσίες: Στο Α.Τ Χαϊδαρίου υπηρετούν τέσσερις δόκιμοι αστυφύλακες, δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Εκτελούν κανονική υπηρεσία στην πόλη μας στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Η Σχολή τούς έχει στείλει από την άλλη «άκρη» της Ελλάδας, δίνοντάς τους κάθε μήνα μόνο 200 ευρώ στον καθένα! Μα στο πάρκο θα κοιμηθούν και θα τρώνε στα συσσίτια; 

Τελικά, να ‘ναι καλά οι γονείς τους, που τους στέλνουν χρήματα κάθε μήνα και, κατά κάποιο τρόπο, χορηγούν την αστυνόμευση στο Χαϊδάρι!

Με μισθούς πείνας αγοράζουν και τον οπλισμό

Υπάρχουν βέβαια και γενικότερα προβλήματα, που χαρακτηρίζουν στο σύνολό της την Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο των γενικών περικοπών ο πρώτος μισθός ενός αστυφύλακα είναι 780 ευρώ και με αυτά καλείται να υπηρετήσει σε μια ξένη γι΄ αυτόν περιοχή και να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Ταυτόχρονα, σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί αγοράζουν από την τσέπη τους τις στολές τους, αλλά και τον οπλισμό τους: αλεξίσφαιρο γιλέκο, ζώνη εξάρτησης, κλομπ, υπηρεσιακό όπλο. Δαπάνη που ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ. Όπως εκμυστηρεύτηκε αστυνομική πηγή στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, ο οπλισμός που τους παρέχει η υπηρεσία είναι παλιός, ακατάλληλος και δεν εγγυάται τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτές ήταν οι επιτυχίες του Σεπτεμβρίου

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» έχει στη διάθεση του και παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία, που αφορούν τη δράση του Α.Τ. Χαϊδαρίου κατά τον μήνα που  Σεπτέμβριο 2018, με μεγάλη ποικιλία ελέγχων και συλλήψεων.

Περιπολικά του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου ανταποκρίθηκαν σε 129 «σήματα». Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα 40 άτομα, κόπηκαν περισσότερες από 30 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, παρόλο που την κύρια αρμοδιότητα έχει η Τροχαία.

Η δράση με αριθμούς από 1-30 Σεπτεμβρίου:
Έλεγχοι: 302 Έλληνες, 150 αλλοδαποί, 379 οχήματα και επτά καταστήματα. Προσήχθησαν 82 Έλληνες και 47 αλλοδαποί.
Ν. 2168/93 (Περί όπλων)
17 αλλοδαποί για παράβαση του Ν. 3386/05 (είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια)
Συλλήψεις: Τέσσερις ημεδαποί για γενικό οικοδομικό κανονισμό.
Δύο ημεδαποί για ναρκωτικά.
Ένας ημεδαπός για ληγμένο κυνηγετικό όπλο.
Ένας ημεδαπός για μη έκδοση ταυτότητας.
Ένας ημεδαπός για παραεμπόριο.
Ένας ημεδαπός για στέρηση διπλώματος.
Δύο ημεδαποί για 361 Π.Κ (Εξύβριση).
Δύο ημεδαποί για Ν.2168/93 (Περί όπλων)
17 αλλοδαποί για παράβαση του Ν. 3386/05( Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια).
Ένας αλλοδαπός για ενδοοικογενειακή βία.
Δύο αλλοδαποί για γενικό οικοδομικό κανονισμό.
Ένας αλλοδαπός για 167 Π.Κ (Αντίσταση)
Ένας αλλοδαπός για 372 Π.Κ (Κλοπή)
Ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά
Δύο αλλοδαποί για παράβαση του Ν. 2168/93 (Περί όπλων)
Ένας αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση
Συνολικά συνελήφθηκαν 14 ημεδαποί και 26 αλλοδαποί.
Κλήσεις Κ.Ο.Κ: 32
Παραεμπόριο: Επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα (συνολικά 400 ευρώ)
Υποβλήθηκαν δέκα μηνύσεις για επαιτεία και οκτώ για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 19,8 γραμμάρια ινδική κάνναβη, ενώ ανευρέθηκε ένα όχημα.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button