ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Δεν προσαρμοζόμαστε”- Κινητοποίηση στο Χαϊδάρι

Δελτίο Τύπου – Συγκέντρωση Φορέων στο Χαϊδαρι

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί σωματεία και μαζικοί φορείς στο κέντρο της πόλης, με σύνθημα «Δεν προσαρμοζόμαστε – Ξεσηκωμός να μην πληρώσει πάλι ο λαός».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Σταθάς, πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Χαϊδαρίου που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Δεν ανεχόμαστε πλέον να βαδίσουμε στο δρόμο της ανέχειας που μας έχουν ετοιμάσει. Δεν σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι. Δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών για να συνεχίζουν να ζουν άνετα οι λίγοι. Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση αντίδρασής μας κόντρα σε αυτό που μου μας ετοιμάζουν. Λέμε ξεκάθαρα, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν προσαρμοζόμαστε, και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε, όπως μας είπαν οι νεκροθάφτες της κυβέρνησης.

Δεν θα συμβιβαστούμε με το καλάθι της νοικοκυράς. Ή όπως πολύ εύστοχα χθες μία συνάδελφος το αποκάλεσε καλάθι της εξαθλίωσης. Όποιος κι αν πήγε για ψώνια διαπίστωσε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αν πραγματικά θέλανε να δώσουν λύση στην ακρίβεια ας μείωναν το ΦΠΑ σε βασικά ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ας καθόριζαν πλαφόν στην τιμή πώλησης, αντί να παρακαλάνε, όπως έκανε ο Άδωνης την προηγούμενη βδομάδα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τους βιομήχανους να μην αυξήσουν πολύ τις τιμές τους.

Για τους επαγγελματίες του Χαϊδαρίου ανέφερε πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα τα οποία την Κυριακή θα ανοίξουν, λες και για την αναδουλειά που υπάρχει δεν φταίει ότι οι μισθοί των εργαζόμενων δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά αλλά φταίει ότι δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν τις υπόλοιπες μέρες». 

Και κάλεσε: «Δεν βάζουμε φρένο στις διεκδικήσεις μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε γι’ αυτές»!

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου απηύθυνε η Ντόρα Αντζουλάτου όπου τόνισε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία επιπλέον μείωση στα κονδύλια και τις επιχορηγήσεις στον πολύπαθο και παραγκωνισμένο τομέα της παιδείας. (…)Ζητάμε και αγωνιζόμαστε για πλήρη κάλυψη καθημερινών και λειτουργικών αναγκών σε ρεύμα, θέρμανση, συντήρηση κτηρίων και προαυλίων που θα είναι ασφαλή για τα παιδιά μας. Ζητάμε σαφώς ευρύτερη κάλυψη σίτισης στα σχολεία της περιοχής μας(…) Δρούμε τοπικά αλλά σκεφτόμαστε πανελλαδικά. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν θα δώσουμε»!

Μίλησε επίσης ο Λεωνίδας Βουλγαρίδης, συμβασιούχος εργαζόμενος στον Δήμο, του οποίου η σύμβαση δεν έχει ανανεωθεί, τονίζοντας ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται κι άλλοι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες ενώ τόνισε ότι αυτές οι πολιτικές έχουν διαμορφώσει στρατιές ανέργων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που τους κρατάνε στο χέρι.

Τέλος, μίλησε ο Σταύρος Καλαρίτης, από το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ), που έκανε λόγο για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της περιοχής και στην ανάγκη κοινής δράσης μεταξύ των σωματείων στη μάχη ενάντια στο νέο νόμο για την υγεία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button