ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

“Δεν πρόκειται για αιτήματα κάποιου μαγαζιού αλλά ενός Σχολείου που στεγάζει 273 παιδιά”

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου έχει κάποια αιτήματα, για τα οποία έχει ενημερώσει ανελλιπώς τη δημοτική αρχή με mail,τηλέφωνα και με συναντήσεις μαζί τους αλλά ακόμα είμαστε στην αναμονή της επίλυσής τους.

Τα αιτήματα μας είναι τα εξής:

1. Επισκευή στο ταβάνι του ισογείου χώρου όπου πέφτουν σοφάδες εδώ κι αρκετά χρόνια. Έχει έρθει 4 φορές συνεργείο για αυτοψία αλλά για Επισκευή καμία.

2. Αντικατάσταση επικίνδυνων σκουριασμένων και κατεστραμένων κάδων απορριμάτων.

3. Αντικατάσταση στις κλειδαριές αλουμινίου των παραθύρων πριν αρχίσουν τα κρύα.

4. Αντικατάσταση στα πλακάκια στις τουαλέτες των μαθητών διότι λιμνιάζουν νερά κι αποτελεί εστία βρωμιάς και μόλυνσης.

5. Επέκταση στα κάγκελα του προαύλιου χώρου του σχολείου γιατί αν όποιο παιδί θελήσει μπορεί να πηδήξει και γιατί δε μπορούν να παίξουν παιχνίδια με μπάλα χωρίς να βγει έξω στο δρόμο.

6. Επισκευή πυροσβεστικής φωλιάς.

7. Έχει περάσει αγωγός φυσικού αερίου μπροστά από το σχολείο επί της Σωκράτους και θα θέλαμε να μάθουμε αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της δεξαμενής πετρελαίου για να έχει το σχολείο λιγότερα έξοδα.

8. Αθλητικό υλικό που μας υποσχέθηκε τον Ιούνιο η δημοτική αρχή, εφόσον κιόλας καταφέραμε ως σύλλογος να στρωθεί σε όλο το προαύλιο χώρο, δάπεδο αντιολισθητικό για γήπεδο ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ.

Χθες ενημερώθηκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου μας ότι έχουμε τις εξής σοβαρές ελλείψεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι και είναι οι εξης:

1. Υπάρχουν 4 ΜΟΝΟ δασκάλες παράλληλες στήριξης για τα 14 παιδιά που υπάρχουν στο σχολείο μας.

2. Δύο τμήματα του σχολείου μας δεν έχουν δασκάλα αγγλικών.

3. Για το ολοήμερο τμήμα λείπουν 2 δάσκαλοι ακόμα γι’ αυτό και δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά ακόμα.

Θα θέλαμε πλέον να πάψουμε να στηριζόμαστε στην ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας από τη δημοτική αρχή. Θέλουμε αυτή η ελπίδα να αντικατασταθεί με τη ΔEΣΜΕΥΣΗ ότι θα υλοποιηθούν και με χρονοδιάγραμμα. Δεν πρόκειται για αιτήματα κάποιου μαγαζιού ή κάποιου επιχειρηματία αλλά για τα αιτήματα ενός Δημοτικού Σχολείου. Σχολείου που στεγάζει 273 παιδιά, άρα 273 οικογένειες!

Σε ποια αιτήματα δίνει προτεραιότητα άραγε η δημοτική αρχή;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button