ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Γιάννης Θεοτοκάς – Οι λόγοι της απόφασής του

Όσο ανεβασμένο είναι το θερμόμετρο από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, άλλο τόσο ανεβασμένο είναι και το πολιτικό θερμόμετρο στο Δήμο Χαϊδαρίου, μιας και σε σχεδόν 60 ημέρες έχουμε τις πρώτες δημοτικές εκλογές.

Γράφει ο Μάριος Μπούλης

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα συμμετάσχει ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοτοκάς. Ο πολύπειρος σε θέματα οικονομίας δημοτικός σύμβουλος, αφού έλαβε το λόγο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημέρωσε το σώμα πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η απόφαση του δε αποτέλεσε πεδίο κοινού σεβασμού από τα παρευρισκόμενα μέλη που γνωρίζουν το έργο που έχει επιτελέσει, ειδικά την τελευταία τετραετία ο κ. Θεοτοκάς.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Γιάννη Θεοτοκά προκειμένου να μάθει τους λόγους της απόφασής του να μην κατέλθει στις επόμενες εκλογές. Η στάση του αυτή στηρίχθηκε σε δύο άξονες:

Αφενός ήθελε να δώσει χώρο σε νέα πρόσωπα του τόπου να βγουν μπροστά και να αναλάβουν την πολιτική ζωή του Χαϊδαρίου, μέσα από την εκλογική διαδικασία.

Αφετέρου, ο ρόλος που ανέλαβε αυτή την τετραετία να εκπροσωπήσει τον Δήμο Χαϊδαρίου ως επικεφαλής της Διαπαραταξιακής Συντονιστικής  Επιτροπής για τη Διεκδίκηση της Ακτής Σκαραμαγκά, δεν του επιτρέπει συνειδησιακά να ταχθεί με κάποιο συνδυασμό στις επόμενες εκλογές.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο κ. Θεοτοκάς, μέσω της απόφασής του αυτής, όχι μόνο δεν κλείνει την πόρτα στην πολιτική ζωή του Χαϊδαρίου, αλλά δηλώνει «παρών» στην επόμενη μέρα από οιοδήποτε πόστο. Ειδικότερα, ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος ξεκαθαρίζει πως είναι ανοιχτός για οποιαδήποτε πρόταση αφορά ένα ρόλο ανάλογο ή και ίδιο με αυτόν που είχε σήμερα, προκειμένου το Χαϊδάρι να μεταβεί στην επόμενη μέρα όσον αφορά την εξέλιξη του Σκαραμαγκά, γνωρίζοντας και ο ίδιος επί προσωπικού τις εξελίξεις που θα τρέξουν άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Θεοτοκάς ναι μεν δεν θα συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές, είναι όμως ανοιχτός, σε οποιοδήποτε δήμαρχο, να λειτουργήσει ως αρωγός για την επόμενη μέρα στο Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button