ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Δεκαπέντε λεπτά υποκρισίας και αλαζονείας”

γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ
υποψήφιος δήμαρχος
Πολίτες σε “Δράση Χαϊδαρίου”

Παρακολουθήσαμε την προεκλογική ομιλία του Δημάρχου, κ. Ντηνιακού, στην κεντρική πλατεία του Δάσους (ναι, αυτή που κατέστρεψε αλλά καμαρώνει ότι πρόκειται για μεγάλο έργο) όπως ακριβώς κάνουμε με τις ομιλίες όλων των υποψηφίων.

Ο κ. Ντηνιακός, αφού έκανε την τιμή να μιλήσει για δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά, αν και είχε στήσει σκηνικό ρωμαϊκής φιέστας (άρα δικαίως περιμέναμε κάτι παραπάνω), με βάθρο, με καρέκλες και τέρμα μουσική (ενώ τα φροντιστήρια λειτουργούσαν ακόμα) ουσιαστικά ΕΠΕΙΣΕ τους πάντες ότι δε διαφέρει σε τίποτα απ’ αυτά που περιγράφουμε τόσο καιρό.

Με ύφος «άρχοντα της πόλης» που… μας κάνει την τιμή να είναι Δήμαρχος (άλλωστε είναι δεδομένο ότι θεωρεί «κληρονομιά του» το Χαϊδάρι) στάθηκε μόνο στην «ανάπλαση» (ασχολίαστο) της πλατείας του Δάσος και μας είπε ακόμα τα έργα που ΘΑ έκανε αλλά ΔΕΝ έκανε εξαιτίας της απλής αναλογικής!

Να ήταν όμως μόνο αυτά…

Ο κ.Ντηνιακός μας παρουσίασε τη συνωμοσία «σκοτεινών δυνάμεων» απέναντι στη θέλησή του να «εκτοξεύσει» το Χαϊδάρι. Και βασιζόμενος σε αυτό το επιχείρημα (…) μας είπε ότι αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή για την πόλη.

Οποία υποκρισία, οποία αλαζονεία. Αναποτελεσματικά επιχειρήματα ενός αναποτελεσματικού Δημάρχου.

Μίλησε ακόμα και για έργα που ΔΕΝ έχει κάνει (αν και τα είχε υποσχεθεί) αλλά ΘΑ κάνει επειδή- όπως είπε- «θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή».

Στο τέλος έφτασε στο έσχατο σημείο αλαζονείας κι έπαρσης να «απειλήσει» (ή να «προειδοποιήσει» ας το πούμε πιο ευγενικά) όσους -κατά τη γνώμη του- πέταξαν λάσπη εναντίον του.

Η «θυματοποίηση» απέναντι σε «φανταστικούς εχθρούς» η κατασκευή των οποίων βολεύει ένα συγκεκριμένο αφήγημα, αποτελεί το παλαιότερο, το σύνηθες και το πλέον ξεπερασμένο επικοινωνιακό κόλπο. Μόνο που με τον τρόπο αυτό, διχάζει την πόλη, πολώνει την ατμόσφαιρα, τροφοδοτεί την τοξικότητα προς ίδιον όφελος.

Την ίδια στιγμή που ο ίδιος, τόνισε στην ομιλία του (δις μάλιστα) ότι δε βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, κατηγορώντας αντιπάλους του ότι υποκινούνται από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Και παράλληλα κατηγορούσε άλλους υποψήφιους για «κομματικές αγκιστρώσεις» όταν ο ίδιος τρέχει να φωτογραφίζεται με κομματικά στελέχη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ κόμματος.

Ο κ. Ντηνιακός ξεχνά, προφανώς, ότι οι πολίτες του Χαϊδαρίου τον τίμησαν με τη ψήφο τους και ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ της πόλης δε μπορεί να εκτοξεύει αοριστίες αλλά να μιλά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

Δε μπορεί να κάνει τέτοιες καταγγελίες ένας Δήμαρχος χωρίς να μιλάει με ονόματα.

Καλούμε τον κ. Ντηνιακό να γίνει συγκεκριμένος και όχι να κρύβεται πίσω από σενάρια και γενικότητες και να διχάζει τον κόσμο του Χαϊδαρίου.

Είναι ο Δήμαρχος της πόλης. Αλλά προφανώς δεν το έχει καταλάβει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Εμάς η θέση μας δεν αλλάζει. Και ο κ.Ντηνιακός εκπροσωπεί το παλαιό, το φθαρμένο, το ξεπερασμένο και ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να υπηρετήσει την πόλη. Έχει αποτύχει κι εκφράζει τη συνέχεια των αναποτελεσματικών Δημοτικών Αρχών.

Αν και δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι. Μας βοήθησε σε κάτι.

Διότι τελικά αυτά τα 15 λεπτά ήταν πάρα πολλά για να περιγράψουν το έργο του κι άκρως πολύτιμα ώστε να αποκαλύψουν τον τρόπο που λειτουργεί και σκέπτεται.

"Δεκαπέντε λεπτά υποκρισίας και αλαζονείας" 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button