ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δάσος: σαδιστική θανάτωση γάτας – Για ψυχικά διαταραγμένο και επικίνδυνο άτομο μιλά δημοτική σύμβουλος

Η δημοτική σύμβουλος Άλκηστη Βίτσα (Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου) αναφέρεται σε περιστατικό θανάτωσης γάτας με βίαιο και σαδιστικό τρόπο στο Δάσος. Πράξη που, όπως λέει, παραπέμπει σε ένα ψυχικά διαταραγμένο και επικίνδυνο άτομο. Με αφορμή το περιστατικό θέτει το ερώτημα τι προτίθεται να κάνει ο δήμος για τη μείωση του πληθυσμού αυτών των ζώων (περίπου 2.000 γάτες στο Χαϊδάρι), αλλά και για την προστασία τους γενικότερα.

Η κ. Βίτσα γράφει συγκεκριμένα:

Στις 03/02/2020 προσκομίσθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία του ΔΙΚΕΠΑΖ μία νεκρή γάτα για νεκροψία. Το εν λόγω ζώο είχε βρεθεί στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου, όπου έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό θάνατοι και άλλων γατιών. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας είναι τρομακτικά και γεννούν πολλά ερωτήματα. Ο θάνατος του ζώου δεν προήλθε από χτύπημα από αυτοκίνητο ή από δηλητηριασμό. Ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών χτυπημάτων από αιχμηρό αντικείμενο. Ο κτηνίατρος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο θάνατος του ζώου επήλθε από πολλαπλά τραύματα με καταληκτικό το τραύμα στη θωρακική χώρα. Συνεπώς τα στοιχεία συνηγορούν σε βίαιη θανάτωση, ενώ δεν εντοπίστηκαν δείγματα από άλλο ζώο”. Η αγριότητα της συγκεκριμένης πράξης σαφώς μας ανησυχεί καθώς μιλάμε για ένα ψυχικά διαταραγμένο και επικίνδυνο άτομο, που μπορεί σήμερα να δολοφονεί ανυπεράσπιστα ζώα αλλά μπορεί σύντομα να επεκτείνει τη βίαιη συμπεριφορά του στους συμπολίτες του, ακόμα και σε μικρά παιδιά!

Για το παραπάνω συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα και είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί ο δράστης. Η γνωμάτευση του κτηνιάτρου και οι φωτογραφίες της νεκροψίας είναι διαθέσιμα από τη αρμόδιο τμήμα του δήμου για όποιον ενδιαφερόμενο.

Το συμβάν αυτό όμως μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με το ίδιο ζήτημα. Ήδη γνωρίζαμε , και επιβεβαιώθηκε και στην απάντηση από πλευράς του Δήμου στο ΔΣ της 29/1/2020, ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ με το οποίο είναι συμβεβλημένος ο δήμος μας, δεν αναλαμβάνει γάτες. Ο αριθμός των αδέσποτων γατιών εντός των ορίων του δήμου μας κυμαίνεται στα 2.000 ζώα.

Το ερώτημα είναι τι προτίθεται να κάνει ο δήμος για τη μείωση του πληθυσμού αυτών των ζώων αλλά και για την προστασία τους γενικότερα. Ο Δήμος Περιστερίου ξεκίνησε ήδη Πρόγραμμα περίθαλψης & στείρωσης σε αδέσποτες γάτες ύψους 14.880,00€ σε συνεργασία με κτηνίατρο της περιοχής. Παράλληλα ο Δήμος Αιγάλεω έχει ανοίξει κωδικούς για κονδύλια ύψους 52.000 ευρώ επιπλέον της σύμβασης του ΔΙΚΕΠΑΖ για δημιουργία πάρκων εκτόνωσης δεσποζόμενων ζώων, πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων γατων, αγορά εξοπλισμού, αγορά ζωοτροφών και κτηνιατρικών φαρμάκων, κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών έκτακτων συμβάντων.

Προτίθεται ο δήμος μας να κάνει κάτι ανάλογο; Έχει συζητηθεί στην πενταμελή επιτροπή το προαναφερθέν συμβάν όπως και το εν λόγω ζήτημα για το τι προτάσεις υπάρχουν για τις γάτες της περιοχής;

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button