ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Dark web, αυτή την ώρα: “κρυφό σουβλάκι” στην Πλατεία Ηρώων

Εικόνες σαν κι αυτή κάνουν το γύρο του “σκοτεινού ιστού” του διαδικτύου. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να τη φέρουμε στην επιφάνεια, ωστόσο δεν μπορούσαμε να κάνουμε πίσω, από τη στιγμή που ήρθε σε γνώση μας.

Συμπολίτες που έχουν πρόσβαση στις απόκρυφες εκδοχές του ίντερνετ (dark web) ανακάλυψαν και μας έστειλαν αυτή τη φωτό. Έχει το διακριτικό “kryfosouvlaki.jpg”, σε μια εμφανή ταύτιση με τους σκοτεινούς χρόνους της Τουρκοκρατίας και την τότε προσπάθεια του γένους να κρατήσει ζωντανές τις ελληνικές παραδόσεις στα ημιφωτισμένα κελιά των μοναστηριών. 

Αντίστοιχα, η επίμαχη φωτό εικονίζει ένα ζευγάρι να τρώει σουβλάκια στο παγκάκι. Αυτός που την ανάρτησε ισχυρίζεται ότι η σκηνή διαδραματίζεται σε παγκάκι της Πλατείας Ηρώων Χαϊδαρίου. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι πράγματι πρόκειται για την πλατεία μας! Ολοφάνερα γνωστά τα πεύκα, το ημίφως και η ξεραΐλα στα γύρω παρτέρια. 

Γιατί όμως αναρτήθηκε στο dark web; Οι ειδικοί του διαδικτύου μάς πληροφορούν ότι τις τελευταίες μέρες οι υποκύπτοντες σε τέτοιας μορφής υπαίθριες ακολασίες, αποφεύγουν να δημοσιεύσουν τις σέλφι τους σε facebook και instagram, για να μην έρχονται σε γνώση των “κυνηγών κεφαλών” του διαδικτύου, που διψούν για αίμα  παραβατών των περιορισμών κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Το παγωμένο βλέμμα του Χαρδαλιά κάθε απόγευμα στις ανακοινώσεις της Επιτροπής Σωτηρίας και οι απειλές του για απαγόρευση εξόδου ακόμη και στα μπαλκόνια, υποχρεώνουν τους αμαρτωλούς σουβλακοφάγους, καθώς και τους νοσταλγούς πάσης φύσεως περασμένων ασυδοσιών, να αναρτούν τέτοιου είδους ανομήματα στο “βαθύ διαδίκτυο”, με τα πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης, που νικούν τις μηχανές αναζήτησης. 

Το dark web, λοιπόν, είναι ο μόνος τρόπος να κυκλοφορήσει μια φωτό σαν το “kryfo souvlaki”, κάτω από τη μύτη της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε κάθε περίπτωση πάντως… καλό μήνα σε όλους και καλή όρεξη σε όσους δεν απαρνούνται τις ιερές παραδόσεις.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button