ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Containers τέλος στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας μετά την κατακραυγή

Μετά την γενικευμένη κατακραυγή, από το πρωί σήμερα, άρχισε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας το ξήλωμα των καλουπιών και του πλέγματος που είχε τοποθετηθεί για την κατασκευή τσιμεντένιων βάσεων θεμελίωσης για 10 containers τα οποία θα προορίζονταν για την μεταστέγαση του Αρχαιολογικού υλικού των αποθηκών. Έτσι η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ύστερα από διαδικτυακή κινητοποίηση, στην οδό Νικολαΐδου, μπροστά στον υποψήφιο χώρο τοποθέτησης των containers, αναβλήθηκε αφού το επιχειρούμενο ανοσιούργημα απετράπη.

Μέχρι τις απογευματινές ώρες δεν είχε εκδοθεί καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επιλογή της εναλλακτικής θέσης εντός ή εκτός Αρχαιολογικού Χώρου.

Καθόλου κατατοπιστική και αόριστη η εσπευσμένη ανακοίνωση του Δημάρχου –  κι όχι του Υπουργείου Πολιτισμού – περί «της οριστικής διακοπής των εργασιών και τοποθέτησης του οικίσκου (sic) σε σημείο που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Αρμόδιου Υπουργείου». Υποδηλώνει ότι ο υποψήφιος χώρος δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί ούτε εκτός των ορίων του Αρχαιολογικού Χώρου αφού εντός των ορίων είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να βρεθεί.

Ως παράπλευρο κέρδος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκύπτει η συνειδητοποίηση από τους συμπολίτες μας ότι η επίσπευση της αγοράς από το Υπουργείο Πολιτισμού του τμήματος που προορίζεται για το ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ είναι μονόδρομος αφού ήδη εκτός Αρχαιολογικού Χώρου στεγάζεται Αρχαιολογικό υλικό επί της Ιεράς Οδού.

Πηγή: ecoeleusis.org

Containers τέλος στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας μετά την κατακραυγή 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button