ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χτύπησε με πέτρα τον Άλεξ στο κεφάλι – Επίθεση στην Καραϊσκάκη

Ένα περιστατικό βίας ξετυλίχτηκε στο κέντρο της πόλης, μπροστά στα μάτια πολλών Χαϊδαριωτών. Άγνωστος χτύπησε τον μικροπωλητή Άλεξ με πέτρα στο κεφάλι, αφού προηγήθηκε λογομαχία. Αρκετοί από τους παρόντες στο επεισόδιο πιστεύουν ότι υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο.

Όπως είπε στο Χαϊδάρι Σήμερα ο Άλεξ, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, 6 Ιουλίου, άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο πλησίασε τον πάγκο του και άρχισε να δοκιμάζει δαχτυλίδια. Μετά από αρκετή ώρα και αφού επέμενε ότι είναι πολύ ακριβά, αλλά και επέμενε να τα φοράει σε όλα τα δάχτυλα, αντάλλαξαν κάποια λόγια, χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Ο άγνωστος, ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών, έφυγε, αλλά σε λίγο ξαναγύρισε και στράφηκε κατά του Άλεξ με σωματική βία, ενώ του έλεγε “είμαι ανώτερός σου εγώ”. 

Κάποια στιγμή άρπαξε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως μετά εξαφανίστηκε. 

Η πέτρα με την οποία χτυπήθηκε ο Άλεξ.

Στο σημείο της επίθεσης έφτασαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, που βρισκόταν στο Χαϊδάρι, και ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Ο Άλεξ είναι γνωστός σε όλους τους Χαϊδαριώτες, καθώς στήνει τον πάγκο με τα φο μπιζού εδώ και 21 χρόνια στην Καραϊσκάκη. Κατάγεται από το Μπαγκλαντές και ονομάζεται Zaman Md Faekuz. Κατοικεί στο Χαϊδάρι και έχει νόμιμη άδεια για το υπαίθριο εμπόριο που ασκεί. 

Ρωτήσαμε αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης. Κανένας δεν γνώριζε τον δράστη και θεωρούν ότι είναι από άλλη πόλη. Επίσης, νέοι που στελεχώνουν εκλογικά περίπτερα γύρω από τον πάγκο του πιστεύουν ότι το κίνητρο της βιαιοπραγίας ήταν ρατσιστικό. Ο ίδιος ο Άλεξ δεν το αποκλείει, προς τα εκεί κλίνει και αυτός, αλλά δεν μπορεί και να το επιβεβαιώσει με απόλυτο τρόπο.   

Ο παθών μάς είπε ότι είχε δεχτεί επίθεση λόγω της καταγωγής του μία φορά στο παρελθόν . 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button