ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χρήστος Νικολάου: Η Καραϊσκάκη το βράδυ μοιάζει με επαρχιακή οδό – Photos

του Χρήστου Νικολάου
υποψηφίου δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα”

Απορία προκαλεί η επιλογή του κ. Ντηνιακού να κρατάει στο σκοτάδι τον κεντρικότερο δρόμο του Χαϊδαρίου, τη Στρατάρχου Καραϊσκάκη. Από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι και την Ιερά Οδό, ο δρόμος το βράδυ είναι σαν επαρχιακή οδός, με τις λάμπες που υπάρχουν κατά μήκος της Καραϊσκάκη να μοιάζουν με φωτάκια νυκτός.

ζημιά προκαλείται και στην εμπορική δραστηριότητα. Η Καραϊσκάκη, ο εμπορικότερος δρόμος του Χαϊδαρίου, αντί να είναι φωταγωγημένος αρκούμαστε τα βράδια στο φωτισμό που έχουν οι βιτρίνες των καταστημάτων και τα διερχόμενα οχήματα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για δρόμο διπλής κυκλοφορίας, τα φώτα των αυτοκινήτων της ανόδου, τυφλώνουν το βράδυ τους οδηγούς των οχημάτων της καθόδου και το αντίστροφο, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Χρήστος Νικολάου: Η Καραϊσκάκη το βράδυ μοιάζει με επαρχιακή οδό - Photos 3

Την ίδια ώρα, ο φονικός συνδυασμός σκοτεινού δρόμου και έντονων φώτων από τα Ι.Χ. δυσκολεύει τους οδηγούς να δουν αν υπάρχει διερχόμενος πεζός. Αντίστοιχα, οι πεζοί που περπατάνε στα πεζοδρόμια δεν έχουν αρκετή ορατότητα και, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα πεζοδρόμια του δήμου, ο κίνδυνος τραυματισμού στο ημίφως γίνεται εντονότερος. 

Χρήστος Νικολάου: Η Καραϊσκάκη το βράδυ μοιάζει με επαρχιακή οδό - Photos 5

Εκτός των κινδύνων όμως, ζημιά προκαλείται και στην εμπορική δραστηριότητα του δήμου. Η Καραϊσκάκη είναι ο εμπορικότερος δρόμος του Χαϊδαρίου και αντί να είναι φωταγωγημένος αρκούμαστε τα βράδια στο φωτισμό που έχουν οι βιτρίνες των καταστημάτων και τα διερχόμενα οχήματα. Για το κίνδυνο εγκληματικότητας που ενέχουν τα σκοτάδια, ούτε λόγος. Είναι προφανής.

Άραγε τι περιμένει ο κ. Ντηνιακός να γίνει το κακό και μετά να φροντίσει για τα αυτονόητα; Για εμάς στο «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» το θέμα του φωτισμού βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας και έχουμε σκοπό να το αναδείξουμε με κάθε τρόπο. Η παράλειψη αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και υποβαθμίζει την τοπική αγορά. 

Χρήστος Νικολάου: Η Καραϊσκάκη το βράδυ μοιάζει με επαρχιακή οδό - Photos 7

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button