ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χριστοδούλειο Ίδρυμα: Στηρίζουμε τις μικρές ηρωίδες της ζωής

«Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ…», Ν. Καζαντζάκης

Οι μέρες που έρχονται ενισχύουν τη διάθεση όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα κορίτσια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, ο καθένας με τον τρόπο του και το χρόνο του, αλλά με την ίδια αγάπη.

Το Χριστοδούλειο είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα στο Χαϊδάρι, που αναλαμβάνει τη φροντίδα μικρών κοριτσιών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση και έχουν την ανάγκη μας. Η δράση του, η ίδια η ύπαρξη του Ιδρύματος, βασίζεται στην εθελοντική εργασία και προσφορά ευαίσθητων ανθρώπων. Στη φιλόξενη αυτή οικογένεια, σε μια όμορφη και ζεστή γωνία της πόλης μας, στη Γρηγορούσα, τα κορίτσια μεγαλώνουν με αγάπη, τελειώνουν το σχολείο και ανοίγουν τα φτερά τους στη ζωή.

Το Ίδρυμα συντηρείται κυρίως από τις προσφορές απλών, καθημερινών ανθρώπων, που έχουν αγαπήσει την προσπάθεια που γίνεται στο χώρο αυτό. Οι δωρεές τους και η εθελοντική παρουσία τους παρέχουν την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως τροφή, στέγη, ενδυμασία, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη, λογοθεραπεία, ξένες γλώσσες, πληροφορική.

Επιπλέον η συνεισφορά συναντάται στη φοίτηση, εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών. Έκτος από τα σχολεία της περιοχής (παιδικό σταθμό μέχρι το λύκειο και σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της Αθήνας και της επαρχίας), τα οποία συνεργάζονται άψογα με το Ίδρυμα. Εθελοντές εκπαιδευτικοί και φροντιστήρια στέκονται δίπλα στις προσπάθειες κάθε παιδιού, με αποτέλεσμα όλα να έχουν πολύ καλές επιδόσεις.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ευχαριστεί όσους προσφέρουν απλόχερα την αγάπη, γιατί χωρίς τη δική τους υποστήριξη, το Χριστοδούλειο δε θα λειτουργούσε το ίδιο καλά. Χωρίς τις υπηρεσίες τους τα κορίτσια δεν θα μπορούσαν να έχουν την ίδια επιτυχία, χωρίς το δικό τους κέφι και μεράκι οι εργασίες που αφορούν την καθαριότητα και το μαγείρεμα, θα ήταν ένας ακόμη προβληματισμός στον αγώνα να μη λείψει τίποτα σε αυτά τα παιδιά. Σαν μια μεγάλη οικογένεια!

Αν αισθάνεστε έτοιμοι να συνεισφέρετε στο έργο του Χριστοδουλείου, με όποιο τρόπο εσείς επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε: 2105817134-2105811203, [email protected]. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην προσπάθεια θέρμανσης των κοριτσιών το χειμώνα, μπορείτε: α) Να προσφέρετε κάποιο ποσό για την αγορά πετρελαίου (θα εκδοθεί απόδειξη για την δωρεά σας καθώς και θα παραλάβετε αντίγραφο τιμολογίου πετρελαίου). β) Κατόπιν επικοινωνίας με το ίδρυμα, μπορείτε να εσείς οι ίδιοι να παραγγείλετε όσα λίτρα μπορείτε και να το αποστείλετε στο χώρο του.

Περισσότερα στο www.xristodoulio.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button