ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου: Η Χαϊδαριώτισσα υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

Μία Χαϊδαριώτισσα, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Έχει μεγαλώσει στο Χαϊδάρι, στη Γρηγορούσα όπου και ζει με την οικογένειά της. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Μιλήσαμε μαζί της όχι μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά για τις εκλογές στο δήμο μας, όπου το ΚΚΕ στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Μιχάλη Σελέκο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

“Αν περισσέψει κανένα ψίχουλο, τότε το μοιράζουν στους πιο φτωχούς”

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, η ΝΔ μιλάει για δημοψήφισμα. Τελικά τι κρίνεται σ’ αυτές τις εκλογές;

Στις εκλογικές αναμετρήσεις κρίνεται αν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά ή αν θα μείνουμε «στα ίδια». Γιατί στα ίδια θα μείνουμε όποιος κι αν είναι πρώτος, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση. Γιατί παραμένουν οι μνημονιακοί νόμοι, τα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι δεσμεύσεις σε ΕΕ, ΝΑΤΟ που μας βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Όλα αυτά για τους πολλούς μεταφράζονται σε φτώχεια, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα. Ακριβοπληρωμένη παιδεία, υγεία και κέρδη για τους λίγους. Αν περισσέψει κανένα ψίχουλο, τότε το μοιράζουν στους πιο φτωχούς. Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα κανείς μαζί μας, ξέρει πως το ΚΚΕ είναι αμετακίνητο στο πλευρό του, απέναντι από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Απέναντι τους πρέπει να σταθεί και ο λαός.

Ναι, αλλά στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για το δήμο μας, το Χαϊδάρι… 

Σωστά, μόνο που το Χαϊδάρι δεν είναι σε γυάλα. Εδώ κατοικούν άνεργοι που παλεύουν για να ζήσουν αξιοπρεπώς. Εργάτες που δυσκολεύονται. Μικροί επαγγελματίες που παλεύουν με τα χρέη. Νέα παιδιά που ψαλιδίζουν τα όνειρα τους. Και γι’ αυτό υπάρχει υπεύθυνος με ονοματεπώνυμο: Είναι η πολιτική της ΕΕ, η οποία δίνει τις κατευθύνσεις, αυτή υλοποιούν οι κυβερνήσεις και εξειδικεύουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Να μιλήσουμε για τα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, τα οποία η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμα, γιατί δεν αποφέρουν κέρδη; Για τους παιδικούς σταθμούς, την υγεία, την πρόνοια με το κουπόνι, το voucher και όποιος προλάβει; Για την ευελιξία στην εργασία των λίγων μηνών, ημερών ακόμα και ωρών; Την πολιτική τους δεν την κομματιάζουν, ενιαία την προωθούν από πάνω μέχρι κάτω. Εμείς γιατί να κομματιάσουμε την ψήφο μας;

“Το πιο κόμμα υποστηρίζει ποιον, το ξέρουν και τα μικρά παιδιά”

Η «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει το πιο σύντομο προεκλογικό ανέκδοτο, αλλά δεν γελάει κανείς.

Στις δημοτικές εκλογές, πέρα από τις κομματικές υποψηφιότητες, υπάρχουν και αυτές που δεν στηρίζονται από κόμματα. 

Γνωριζόμαστε στο Χαϊδάρι. Το πιο κόμμα υποστηρίζει ποιον, το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Το ότι σε ψηφοδέλτια υπάρχουν στελέχη διάφορων κομμάτων, όπως στου κ. Ντηνιακού, όπου συνυπάρχουν στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι τους ενώνουν περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Τους ενώνει η αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Στο Χαϊδάρι παίζονται πολλά! Πρώτα απ’ όλα, ποιος θα βάλει στο χέρι μια περιοχή – «φιλέτο» όπως ο Σκαραμαγκάς. Προς όφελος ποιου θα αξιοποιηθεί; Θα αξιοποιηθεί για το λαό και τα παιδιά του με σύγχρονες υποδομές και κρατική χρηματοδότηση ή θα παραδοθεί στα εφοπλιστικά συμφέροντα στα οποία έχει ανοίξει η όρεξη για κέρδη; Εμείς δεν πουλάμε την πόλη μας σε εφοπλιστές, την θέλουμε για μας και τα παιδιά μας. Και σε όσους έχουν έτοιμα τα συμβόλαια πώλησης, τους λέμε ότι θα μείνουν με τα συμβόλαια στο χέρι. Σκεπτόμενοι αυτά, θα βρούμε και την απάντηση στην ερώτηση πού βρίσκονται χρήματα για πολυτελή εκλογικά γραφεία, φυλλάδια, γιατί έχουν οργιάσει εκβιασμοί, βρώμικες επιθέσεις στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο δήμαρχο.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;

Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με δεδομένο ότι είναι ενάντια στην ΕΕ και μιλάει για αποδέσμευση…

Γι’ αυτό ακριβώς! Γιατί οι ευρωβουλευτές μας αποκάλυψαν, καταψήφισαν όλα τα μέτρα κατά των εργαζομένων, αυτά που σε ποσοστό 90%, ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξαν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα, διεκδίκησαν μέτρα προστασίας για το λαό. Τα «χρυσά κουτάλια» και τα «απάνεμα λιμάνια» της ΕΕ έγιναν εκατομμύρια άνεργοι, φτωχοί, εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, ευρωστρατός και καταστολή, αντικομμουνισμός. Γιατί η ΕΕ δεν αλλάζει, είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών και το 74% του ελληνικού λαού δεν την εμπιστεύεται. Κι αυτό μπορεί να το εκφράσει με ψήφο στο ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ απορρίπτει το κάλεσμα για Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στην ακροδεξιά, που καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει το πιο σύντομο προεκλογικό ανέκδοτο, αλλά δεν γελάει κανείς. Γιατί χωράει μέσα ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, χρεοκοπημένους του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Γιατί η κυβέρνηση ανέχεται την ακροδεξιά, το φασισμό. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς, δεν πήρε μέτρα να τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής κ.ά. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών υπέγραψε απόφαση της ΕΕ, που μιλάει για «σιδηρούν παραπέτασμα». Αυτά έλεγαν όσοι έστελναν τους κομμουνιστές φυλακές, εξορίες. Και την επόμενη, στελέχη του κάνουν εκδηλώσεις στο μπλοκ 15 του στρατοπέδου, όπου μαρτύρησαν κομμουνιστές. Τέτοιο θράσος! Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή μπορεί να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση με ψήφο στο ΚΚΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button