ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Προσπάθεια από μικρή ηλικία”. Η πρώτη των πρώτων, Αλεξία Κατσικογιάννη, τίμησε το Χαϊδάρι

«Τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα. Χρειάζεται επιμέλεια και συνέπεια στην προσπάθεια από μικρή ηλικία», δήλωσε στην “Καθημερινή” η συμπολίτισσα Αλεξία Κατσικογιάννη.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η Αλεξία στέλνει ένα μήνυμα όχι μόνο προς τους συνομηλίκους της, αλλά και προς όσους πιστεύουν ότι με ήσσονα προσπάθεια μπορεί η επιτυχία τους (και η ευημερία) να έχει διάρκεια.

Η Αλεξία, συγκεντρώνοντας 19.854 μονάδες, είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. «Απαιτείται από τις πρώτες τάξεις του σχολείου να μάθει το παιδί να διαβάζει με συνέπεια και επιμέλεια, να είναι φιλοπερίεργο», προσθέτει, η οποία στις εξετάσεις βαθμολογήθηκε με 20 σε Χημεία και Φυσική, 19,8 στη Βιολογία και 19,6 στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Ζει στο Χαϊδάρι, οι γονείς της είναι τραπεζικοί υπάλληλοι και θεωρεί ότι η αριστεία πρέπει να συνδυάζεται με τη σεμνότητα.

Ωστόσο, πιστεύει ότι οι εκπαιδευτικές ανισότητες δεν αμβλύνονται με μέτρα, όπως η απόφαση του υπουργείου για ορισμό σημαιοφόρων με κλήρωση. «Είμαι υπερήφανη για τη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν με στόχο όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η επιλογή σημαιοφόρου με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις έφερνε σε δύσκολη θέση τους μαθητές. Υπάρχουν ανισότητες στην ελληνική εκπαίδευση για τις οποίες δεν μιλάμε, εκεί να δοθεί βάρος».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button