ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χουλιγκανική επίθεση – Εμπρησμός στο Κλειστό του Δάσους

Μια μαύρη σελίδα του ελληνικού αθλητισμού γράφτηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Ομάδα χούλιγκανς εκδήλωσε επίθεση από έξω στο Κλειστό Γήπεδο του Δάσους, την ώρα που αυτό ήταν κατάμεστο για τον αγώνα Δάφνης – Ιωνικού Νίκαιας, και προκάλεσε εμπρησμό με ρίψη φωτοβολίδων. Δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, όμως υπάρχουν υλικές ζημιές στο γήπεδο.

Γύρω στις 7 μμ. και ενώ απέμεναν περίπου 2 λεπτά για το τέλος, ξέσπασε η φωτιά. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ιδιαίτερη ένταση και φαινόταν ότι ο αγώνας θα τελειώσει ομαλά. Για την τήρηση της τάξης υπήρχαν 6 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, εμφανίστηκαν έξω από το γήπεδο 15-20 άτομα, άσχετα με τον αγώνα, που επέβαιναν σε μηχανές και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Αιγάλεω. “Πληρώσαμε την κόντρα Αιγάλεω – Νίκαιας, μάς είπε ένας Χαϊδαιρώτης φίλαθλος. Ενώ οι ξενόφερτοι χούλιγκανς βρίσκονταν στο δρόμο κάτω από το γήπεδο, εκτόξευσαν φωτοβολίδες με πιστόλι, οι οποίες έπεσαν στην οροφή του Κλειστού. Έπιασε φωτιά η μόνωση και το γήπεδο γέμισε καπνούς.

Χουλιγκανική επίθεση - Εμπρησμός στο Κλειστό του Δάσους 2
Το σημείο της οροφής όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Αμέσως όλοι βγήκαν έξω με ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα έφτασε η Πυροσβεστική με τρία οχήματα, ένα εκ των οποίων γερανοφόρο. Η φωτιά περιορίστηκε στην οροφή και σβήστηκε, αλλά η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το γήπεδο έπαθε αρκετά μεγάλη ζημιά. Στο χώρο του Σταδίου ήρθε και διμοιρία των ΜΑΤ, αλλά οι χούλιγκανς είχαν εξαφανιστεί.

Το γήπεδο γεμάτο καπνό

Πολλοί φίλαθλοι και στελέχη της Δάφνης έμειναν έξω από το Κλειστό και ήταν ταραγμένοι όσο και αγανακτισμένοι. Κάποιοι φοβούνται ότι το γήπεδο δύσκολα θα λειτουργήσει ξανά τη φετινή χρονιά, τόσο λόγω της ζημιάς στην οροφή όσο -και κυρίως- λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε στο παρκέ, γεγονός που μάλλον θα προκαλέσει καταστροφή, τουλάχιστον σε ένα εκτεταμένο τμήμα του.

Βεβαίως είναι νωρίς να εκτιμηθεί η ακριβής ζημιά, αλλά ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος εξέφρασε στην εφημερίδα μας την θλίψη και τον προβληματισμό του. Μας είπε επίσης ότι υπήρχε κίνδυνος για ακόμα χειρότερα και έδειχνε ανακουφισμένος που δεν κινδύνευσε κανένας. Ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων.

Χουλιγκανική επίθεση - Εμπρησμός στο Κλειστό του Δάσους 4

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button