ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χοχλιό μπουμπουριστό, με χόντρο ή κοκκινιστό; Διαλέξτε.

 

Η φημισμένη «Χοχλιδοβραδιά», η εκδήλωση θεσμός της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου, με έμφαση στην φιλοξενία, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά κρητικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε και φέτος στην αίθουσα γραφεία της Εστίας. Οι χοχλιοί αποτελούν ένα από τα πιο φημισμένα φαγητά της κρητικής κουζίνας. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους και σερβίρονται και με την ανάλογη γαρνιτούρα. Μεγάλη είναι η διατροφική τους αξία, μα πολλές είναι και οι εύθυμες μαντινάδες, που γράφτηκαν για χάρη του.

Εδώ και οκτώ χρόνια, τη συγκεκριμένη μέρα αναδεικνύεται ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Κρητικής Παράδοσης, αυτό του Χοχλιού. Φέτος ο χοχλιός μαγειρεύτηκε μπουμπουριστός, με χόντρο και κοκκινιστός. Την επιμέλεια είχαν ο σεφ Νίκος Αξυπόλητος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Θοδωρής Μορφιαδάκης. Μέλη και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το μοναδικό έδεσμα και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν με ζωντανή κρητική μουσική.

«Από τη νέα χρονιά με περισσότερες δραστηριότητες»

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Χριστοδουλάκης, τόνισε πως ο δικός τους σύλλογος είναι ίσως ο μοναδικός στο Λεκανοπέδιο που διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο συγκεκριμένο κρητικό πιάτο.

Τον ενθουσιασμό του εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους θεώρησε πως η παρουσία τους σε τέτοιες εκδηλώσεις έχει μια ανθρώπινη διάσταση, αφού τους φέρνουν πιο κοντά. Συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που κάνουν και ευχήθηκε να συνεχίσουν με ανάλογες δραστηριότητες.

Ο αντιπρόεδρος της Εστίας, Γιώργος Συριανόγλου, υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε από το σύλλογο Κρητών Κερατσινίου, κάτι το οποίο συνεχίζει και ο δικός τους σύλλογος αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια. Άφησε την ευχή το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αναδείξουν οι εκλογές τους που θα γίνουν την Κυριακή 20 Μαΐου, να κρατήσουν την Εστία τους ενωμένη και τη νέα χρονιά να αναλάβουν και νέες πρωτοβουλίες.

Με λυράρηδες και λαουτιέρηδες

Το γλέντι ξεκίνησε. Από το πάλκο παρέλασαν μια σειρά από κρητικούς καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Δαγαλάκης (λύρα), ο Γιάννης Βλάσσης (λαούτο), ο Παναγιώτης Πριμηκήρης (κιθάρα), ο Λευτέρης Καραμανώλης (λαούτο), ο Γιώργος Λαγουδάκης (λύρα), ο Μιχάλης Κουμιώτης (λαούτο). Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι νεαροί λυράρηδες Μανώλης Μορφιαδάκης και ο γκεστ σταρ της βραδιάς Γιώργος Βροντινάκης, που διανύουν μια ανερχόμενη επαγγελματική πορεία. Η βραδιά κύλησε (με τι άλλο;) άφθονη μουσική και χορό. Και εις άλλα με υγεία…

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

 

O

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button