Χαϊδάρι Σήμερα Στήριξη στην αγορά, ζωντάνια στην πόλη

Έγκυροι οικονομικοί αναλυτές διατυπώνουν δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και από τον προβληματισμό αυτό δεν εξαιρείται, δυστυχώς, η τοπική μας αγορά. Σχετική συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (29 Ιουλίου), μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Θεοτοκά και του αντιδήμαρχου Οικονομικών, Γιώργου Αργυρόπουλου. Ο τελευταίος επισήμανε ότι τα σημάδια δεν είναι καλά μετά την άρση του ανοιξιάτικου lockdown και την επαναλειτουργία  των καταστημάτων.

Είχε προηγηθεί ερώτηση του Γιάννη Θεοτοκά, ανθρώπου της αγοράς, που για πολλά χρόνια εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Χαϊδάρι Αναγέννηση» ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την αγοραστική κίνηση στην πόλη μας, στην περίοδο του κορωνοϊού. «Αυτό είναι σημαντικό για να ξέρουμε τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από Σεπτέμβρη και μετά, καθώς τα πράγματα προβλέπονται δύσκολα», τόνισε ο κ. Θεοτοκάς.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αργυρόπουλος, επισήμανε σοβαρή οικονομική στενότητα, την οποία παρατηρεί μέσα από τις διαδικασίες αδειοδότησης των καταστημάτων που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο, με τη δυσκολία στην πληρωμή των τελών για να εκδοθούν οι συγκεκριμένες άδειες. Παράλληλα ανέφερε η τοπική αγορά περιμένει τη θεσμοθέτηση διευκολύνσεων από το κράτος, όπως τη μείωση του μισθώματος και μια σειρά από άλλες σε σχέση με τις φορολογικές διαδικασίες, προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει.