ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδαριώτης κατηγορείται για αρπαγή του γιου του – 20ήμερη αναζήτηση, βρέθηκε σε ξενοδοχείο της Συγγρού

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα. Ένα πεντάχρονο παιδάκι βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης των γονέων του, που βρίσκονται σε διάσταση, και μετά από σχεδόν μηνιαία περιπέτεια ο πατέρας κατηγορείται για αρπαγή ενηλίκου. Φέρεται ότι αρνήθηκε να ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις και κράτησε το παιδί, το οποίο βρέθηκε μαζί του από την Ασφάλεια Χαϊδαρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το αντρόγυνο, ένας 40χρονος και μια 29χρονη, βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε διάσταση. Η γυναίκα πρόσφατα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και με προσωρινή διαταγή τής δόθηκε η επιμέλεια του παιδιού, μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο 40χρονος φέρεται να πήρε από το νηπιαγωγείο τον πεντάχρονο γιο του, χωρίς να ενημερώσει την εν διαστάσει σύζυγό του. Η γυναίκα πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου και κατέθεσε μήνυση. Να σημειωθεί πως η αρπαγή ανηλίκου χαρακτηρίζεται ως διαρκές έγκλημα.

Από εκείνη την ημέρα ο πατέρας αναζητείτο από τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα για τον εντοπισμό του ζητήθηκε η συνεργασία του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι. 

Εκκλήσεις για παράδοση του παιδιού

Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου ο 40χρονος βρέθηκε από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στο Δάσος. Οι αστυνομικοί του συνέστησαν να παραδώσει το παιδί στη πρώην σύζυγο του, για να μην εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα, αλλά εκείνος υποστήριξε πως δεν είναι μαζί του.

Το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελέα. Το παιδί δεν βρέθηκε.

Συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού

Ωστόσο πληροφορίες που είχαν συλλέξει αστυνομικοί ανέφεραν πως ο 40χρονος διανυκτερεύει κάποιες μέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού και στη ρεσεψιόν δίνει ψευδώνυμο. Έτσι το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου αστυνομικοί τον εντόπισαν, την ώρα που έβγαινε από το ασανσέρ του ξενοδοχείου μαζί με τον γιο του. Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, πράγμα που έκανε αδιαμαρτύρητα, προφανώς για να μην φοβηθεί το παιδάκι.

Προσήχθη  στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου και αμέσως κλήθηκε η μητέρα του αγοριού για να το παραλάβει.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της αρπαγής ανηλίκου, της εξύβρισης και της απειλής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button