Μια πρωτοφανή για τα τοπικά αστυνομικά δεδομένα υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ώρες το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, μετά από καταγγελία συμπολίτη. Η περιπλοκότητά της δεν έχει επιτρέψει ακόμη την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την απαγγελία κατηγοριών, ενώ και οι φερόμενοι ως δράστες καταζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λοιπόν, το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου Χαϊδαριώτης κατήγγειλε κλοπή και ως δράστες υπόδειξε ένα ανύπαντρο ζευγάρι γνωστών του.

Του ζήτησαν μεταμεσονύκτιο καφέ

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η ώρα ήταν περίπου 2 μετά τα μεσάνυχτα όταν ο παθών δέχτηκε επίσκεψη από το ζευγάρι, που κατοικεί σε άλλη περιοχή. Παρά το ακατάλληλο της ώρας του ζήτησαν να τους ψήσει καφέ. Ήπιε και εκείνος μαζί τους έναν, για να τους κάνει παρέα. Με την πάροδο της ώρας, η κοπέλα, με την οποία ο οικοδεσπότης συνδεόταν με παλιά οικογενειακή φιλία, ζήτησε να κοιμηθεί εκείνο το βράδυ στο σπίτι του, κάτι που είχε ξαναγίνει.   

«Πήραν λεφτά και τιμαλφή»

Όπως καταγγέλλει ο παθών, ξαφνικά έπεσε σε βαρύ ύπνο. Το επόμενο πρωί, όταν ξύπνησε, έζησε ένα “κακό όνειρο”. Από το σπίτι του έλειπε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε κρυμμένο, όπως επίσης όλα του τα τιμαλφή. Όμως το δράμα του δεν σταμάτησε εκεί. Είδε τον αγαπημένο του μεγαλόσωμο σκύλο θανατωμένο, χωρίς να φέρει σημάδια κακοποίησης.

Μετά την καταγγελία του, άνδρες του Τ.Α. Χαϊδαρίου ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού και εστίασαν στο φλιτζάνι του καφέ του φερόμενου ως θύματος. Το συνέλεξαν και το έστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν του είχαν ρίξει κάποια ναρκωτική ουσία την ώρα του μεταμεσονύκτιου καφέ.

Οι φερόμενοι ως δράστες αναζητούνται. Ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης και σε περίπτωση επαλήθευσης της καταγγελίας, αναμένεται να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της κλοπής ή ληστείας κατά συναυτουργία. Η δεύτερη εκδοσή κατηγορίας, που είναι πιο σοβαρή φυσικά, θα προκύψει αν η χημική ανάλυση επιβεβαιώσει ότι χρησιμοποίησαν κάποια ουσία για να τον ναρκώσουν. Επίσης κατηγορία θα απαγγελθεί και για την θανάτωση ζώου.