«Όταν η μάσκα δεν φτάνει μέχρι και το ύψος της μύτης εργαζομένου σε επιχείρηση μαζικής εστίασης, τότε κρίνεται πως δεν τη φοράει και χαρακτηρίζεται ως παράνομος», μας  ανέφερε αστυνομική πηγή. Τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκαν από άνδρες του Α.Τ.  Χαϊδαρίου  σε  καταστήματα του κλάδου δέκα εργαζόμενοι που δεν φορούσαν μάσκες. Το ίδιο καταλογίστηκε σε πωλητή αρτοποιείου της πόλης. Επιβλήθηκαν στο καθένα τους χρηματικά πρόστιμα της τάξης των 150 ευρώ.\

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες είχαν επιβληθεί 4 ακόμα διοικητικά πρόστιμα σε σερβιτόρους καφετεριών για ανάλογη παράβαση.

Από την άλλη, οι καταστηματάρχες του συγκεκριμένου κλάδου τηρούν το περιοριστικό ωράριο που τους έχει επιβληθεί. Όλοι τους κλείνουν κανονικά στις 12 το βράδυ.

Σοβαρό πρόβλημα στις μαζικές μετακινήσεις

Ακόμα το Α.Τ. Χαϊδαρίου κάνει εντατικούς ελέγχους σε λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, που διέρχονται από την πόλη. Διαπιστώνεται λοιπόν ότι το επιβατικό κοινό πειθαρχεί στα περιοριστικά μέτρα και όλοι τους φοράνε μάσκα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το πρόβλημα είναι πως λόγω των μειωμένων δρομολογίων δημιουργούνται συνωστισμοί στις μετακινήσεις, κάτι που πρέπει να σκεφτεί σοβαρά η διοίκηση της ΟΑΣΑ και να αυξήσει τα δρομολόγια.  

«Οι έλεγχοι για την τήρηση της επιβολής των μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Χαϊδάρι θα συνεχιστούν από την Υπηρεσία μας. Από την πλευρά τους οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε χώρους όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα», λέει ο συνομιλητής μας.