ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Τρεις δεκαετίες παιδική χαρά, δεν δηλώθηκε από τον Δήμο στο Κτηματολόγιο!

Η έκπληξη των κατοίκων της οδού Παύλου Μελά ήταν πολύ μεγάλη όταν άκουσαν από επίσημα χείλη ότι η παιδική χαρά της περιοχής τους δεν έχει δηλωθεί από τον Δήμο στο Κτηματολόγιο προ δεκαετίας σαν ιδιοκτησία του! Ήδη τοποθέτησαν και πάλι πανό διεκδίκησης στον χώρο, γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία, αφού, όπως λένε, το προηγούμενο είχε αφαιρεθεί από στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Μετά από αυτά, οι εξελίξεις από το “μέτωπο” στα Κουνέλια, που αφορά τη διεκδίκηση ενός σημαντικού κοινόχρηστου χώρου, αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη γειτονιά, μετά τα δημοσιεύματά μας (Παιδική χαρά ή “φυλακή” σκύλου; – Η απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου) έγινε συνάντηση επιτροπής των κατοίκων με τον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό, οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό και τις θέσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα, που εξαιτίας διαφόρων παραλείψεων, σύμφωνα με την άποψη της επιτροπής, έχει αποκτήσει ένα βαθμό δυσκολίας. Στο θέμα της τακτικής για την αντιμετώπισή του και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα υπήρξε διάσταση απόψεων, δεδομένου ότι ο κίνδυνος απώλειας είναι υπαρκτός. 

Παρ` όλα αυτά στην βάση της αμοιβαίας κατανόησης για τον κοινό στόχο, δηλαδή την ανακατασκευή της παιδικής χαράς, έγινε αποδεκτή η δέσμευση του δημάρχου για επίλυση του προβλήματος στο τέλος του καλοκαιριού. 

Οι κάτοικοι δήλωσαν την απόφασή τους να διαφυλάξουν ακόμη και με την φυσική τους παρουσία τον χώρο απέναντι σε κάθε απόπειρα αλλαγής χρήσης του, επιφυλασσόμενοι για την αναζήτηση ευθυνών. Πιο συγκεκριμένα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην δηλώθηκε ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ένας χώρος που λειτούργησε επί τρεις δεκαετίες σαν δημοτική παιδική χαρά. Αλλά και το αντίστροφο: Πώς είναι δυνατόν ένας χώρος που δεν ανήκει στον Δήμο, να αφήνεται από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του (;) να λειτουργεί σαν κοινόχρηστος χώρος επί τόσα χρόνια; Σίγουρα είναι προβληματισμοί που απαιτούν λεπτομερείς εξηγήσεις από τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο δημότης δικαούται να γνωρίζει. Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά σε ένα θέμα που άπτεται του εξαιρετικά ευαίσθητου -και πολύπαθου- ζητήματος της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, το οποίο σέρνεται επί δεκαετίες σε πολλά σημεία της πόλης και το οποίο στο σύνολό του έχει απασχολήσει την εφημερίδα μας εδώ και 15 σχεδόν χρόνια. Θα επανέλθουμε.

Οι κάτοικοι της οδού Παύλου Μελά, λοιπόν, τοποθέτησαν καινούργιο πανό που δηλώνει την βούληση της γειτονιάς να υπερασπίσουν την παιδική χαρά τους.

Μία άλλη κρίσιμη απορία, που εκφράζεται από όλους στην περιοχή, είναι γιατί δεν αξιοποιήθηκε η δημόσια, ευγενική προσφορά  γνωστής συμπολίτισσάς μας για υιοθεσία του Μελή, δηλαδή του σκύλου που βρίσκεται μέσα στον χώρο με ευθύνη του Δήμου εδώ και δυο χρόνια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εισόδου στους κατοίκους και στα παιδιά της γειτονιάς, επιβεβαιώνοντας έτσι την νομή και κατοχή του καθώς και τον δημόσιο, κοινόχρηστο χαρακτήρα του, αντί να επιτρέπει να αιωρούνται φήμες προερχόμενες από μέλη φιλοζωικού σωματείου ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στον Δήμο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button