ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαϊδάρι: Συλλήψεις για μη καταβολή διατροφής

 

Δυο πανομοιότυπες περιπτώσεις ανδρών που δεν είχαν τακτοποιήσει το θέμα της διατροφής στα ανήλικα τέκνα τους απασχόλησαν την ίδια μέρα (13 Φεβρουαρίου) το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. 

Οι δύο συμπολίτες συνελήφθησαν χτες το πρωί από αστυνομικούς, μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν οι πρώην σύζυγοι τους για μη καταβολή των διατροφών στα παιδιά τους. Οι δύο άνδρες ανέφεραν στους αστυνομικούς πως δεν είχαν πρόθεση για μη καταβολή της διατροφής, αδυνατούσαν όμως να το κάνουν, αφού είναι θύματα της οικονομικής κρίσης. Ο ένας δήλωσε βιοτέχνης και ο άλλος οικοδόμος.

Οι δύο επικοινώνησαν με τους δικηγόρους τους, ενώ παράλληλα με την οικονομική συνδρομή συγγενών τους και φίλων, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οφειλόμενα ποσά μπήκαν στους λογαριασμούς των πρώην συζύγων και υπεύθυνων για την επιμέλεια των παιδιών. Αφού γνωστοποιήθηκε το τελευταίο στον Εισαγγελέα, έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες και θα οριστούν τακτικοί δικάσιμοι με τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή από τον υπόχρεο γονέα συνιστά το ποινικό αδίκημα του αρθρ. 358 του Π.Κ., με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους και αποτελεί διαρκές έγκλημα. Εάν ο υπόχρεος συλληφθεί πρώτα και μετά αναγκαστεί να δώσει τη διατροφή για την οποία συνελήφθη, κανονικά και πάλι θα καταδικασθεί -ενδεχομένως μ’ ελαφρυντικά-, διότι δεν αίρεται η κακοβουλία του.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button