ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαϊδάρι: Κυκλοφορούσε σαν ελληνοαμερικάνος, “δάγκωσε” δύο επιχειρηματίες

Μιλούσε για χρήμα με ουρά, έταζε μπίζνες, αλλά ζητούσε και δανεικά λόγω “πρόσκαιρης έλλειψης ρευστότητας”.

Μια σημαντική υπόθεση με πλαστογραφημένες επιταγές που διοχετεύτηκαν στην αγορά του Χαϊδαρίου πριν από περίπου τρία χρόνια, εξιχνιάστηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας.

Επιτήδειος που εμφανιζόταν ως Ελληνοαμερικάνος με τεράστια οικονομική επιφάνεια, προσέγγιζε τοπικούς επιχειρηματίες και τους τους έπαιρνε τα μυαλά με μεγάλες δουλειές και σχέδια για να μπει συνέταιρος στις επιχειρήσεις τους. Κουβέντα στην κουβέντα, κάποια στιγμή τους ζητούσε να τον διευκολύνουν δανείζοντας του χρήματα που είχε άμεση ανάγκη, με αντίκρισμα δικές του τραπεζικές επιταγές, που θα έληγαν μετά από δώδεκα μήνες.

Δύο επιχειρηματίες πείστηκαν και του δάνεισαν. Οι επιταγές έκαναν τον κύκλο τους στην αγορά και πέρασαν με οπισθογραφήσεις από τα χέρια αρκετών. Όταν οι τελευταίοι πήγαν στην τράπεζα για να εισπράξουν τα ποσά, οι υπάλληλοι τους ενημέρωσαν πως είναι πλαστές.

Δράστης είναι ένας 60χρονος ημεδαπός, κάτοικος εξωτερικού. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί σε βάρος του δύο περιπτώσεις έκδοσης πλαστών επιταγών, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα προκύψουν και άλλες. 

Σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button