ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι – κορωνοϊός: Η Καθαριότητα δουλεύει στο “βαθύ κόκκινο”

Ο κ. Δημήτρης Σταυρίδης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας & Ελέγχου Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου και Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου, περιγράφει με (αμείλικτους) αριθμούς τις δυσκολίες στη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου. Η αυταπάρνηση των εργαζομένων δεν φτάνει. Έχουμε καθήκον κι εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.  

Εξηγεί ο κ. Σταυρίδης:

Θα μιλήσω μόνο για αυτά που ξέρω. Για τις Υπηρεσίες που έχω την ευθύνη της καθημερινότητάς τους, για τις Υπηρεσίες στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Για την Καθαριότητα, για το Πράσινο, για το Στόλο Οχημάτων- Μηχανημάτων.

Δουλεύαμε στο κόκκινο και χτες, πριν τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε σήμερα. Με προσωπικό που οριακά έβγαζε τα προγράμματα και με εξοπλισμό που μετά βίας εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Δήμου. Σε κτιριακές εγκαταστάσεις προβληματικές και όχι αδειοδοτημένες, με ανεπάρκεια υλικών και μέσων. Με εργαζόμενους σε αναγκαστικές βάρδιες, που τους χρωστάμε ρεπό και άδειες γιατί δε μπορούμε να τις δώσουμε. Σε μια δουλειά δύσκολη, βρώμικη, επικίνδυνη και καθόλου υγιεινή, με συχνά εργατικά ατυχήματα και με ακόμη συχνότερες επαγγελματικές ασθένειες. Για τα σκουπίδια, για τα ανακυκλώσιμα, για τα ογκώδη. Για το πράσινο, για τις παιδικές χαρές, για την καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους. Για τις Λαϊκές Αγορές και την Πολιτική Προστασία. Για τα αδέσποτα, για τις μεταφορές και για πολλά άλλα ακόμη.

Σήμερα η κατάσταση δεν είναι στο κόκκινο, είναι στο βαθύ πορφυρό.

Όλο το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σήμερα, Παρασκευή 20 Μάρτη, βγαίνει με το εξής προσωπικό:

6 οδηγοί και 12 εργάτες απορριμματοφόρων για τις 6 περιοχές του Δήμου.

1 οδηγός και 2 εργάτες απορριμματοφόρων για τα νοσοκομειακά απόβλητα.

2 οδηγοί και 4 εργάτες απορριμματοφόρων για την ανακύκλωση.

1 χειριστής φορτωτή , 3 οδηγοί και 4 εργάτες για τα ογκώδη-πράσινο.

1 χειριστής σαρώθρου, 1 οδηγός καλαθοφόρου-ανυψωτικού, 1 οδηγός-χειριστής και 2 εργάτες πλυντηρίου κάδων για όλη την πόλη..

2 επόπτες και 4 επιστάτες.

Όλο το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Πρασίνου, σήμερα, Παρασκευή 20 Μάρτη, βγαίνει με το εξής προσωπικό:

5 τεχνίτες δενδροκηπουροί και 1 Γεωπόνος για όλη την πόλη..

6 εργάτες (από τους οποίους οι 3 είναι ΑΜΕΑ) για όλη την πόλη.

Όλο το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Μηχανολογικού (στόλος οχημάτων και μηχανημάτων-κίνηση-καύσιμα-λιπαντικά), σήμερα, Παρασκευή 20 Μάρτη, βγαίνει με το εξής προσωπικό:

1 μηχανοτεχνίτης, 3 βοηθοί και 2 διοικητικοί.

Και στο Γραφείο του Διευθυντή εγώ και 1 γραμματέας.

Αυτοί έχουμε απομείνει, είμαστε μάχιμοι λιγότεροι από τους μισούς πριν την κρίση.

Άδειες ειδικού σκοπού δεν έχουμε πάρει, κάποιοι από εμάς δουλεύουμε, αν κι ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες. Στα σπίτια μας έχουμε άλλοι ηλικιωμένους γονείς, άλλοι μικρά παιδιά, άλλοι άρρωστους κι άλλοι όλα αυτά μαζί.

Κι εμείς Φοβόμαστε. Ξέρουμε όμως πως ένας μας αν λείψει, αντικαταστάτης δεν υπάρχει.

Προσωπικό ασφαλείας δεν έχουμε, το προσωπικό ασφαλείας εμείς είμαστε. Για να κρατήσουμε την πόλη όρθια, για να ξεπεράσουμε την κρίση. Για να ξαναγυρίσουμε στην καθημερινότητα, όσο πιο σύντομα γίνεται και με όσο πιο λίγες απώλειες το καταφέρουμε.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Μην βγάζετε ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά:

Χαϊδάρι - κορωνοϊός: Η Καθαριότητα δουλεύει στο "βαθύ κόκκινο" 3Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Μόρφη Σάββα, έχει εκδώσει εγκαίρως ανακοίνωση προς τους δημότες, μέχρι τις αρχές Απριλίου να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά. Σημειώνει: “Δεν είναι τώρα η στιγμή να κλαδέψουμε τους κήπους μας και να πετάξουμε ογκώδη αντικείμενα, στρώματα, κ.λ.π. Ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες, για το καλό όλων μας!” 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button