ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι, κορωνοϊός και καθαριότητα: Πόσο μας άλλαξε ο “εγκλεισμός”;

“Ελεύθεροι πολιορκημένοι” στα σπίτια μας, ζούμε μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Άραγε άλλαξε κάτι και στις συνήθειές μας που σχετίζονται με την καθαριότητα της πόλης; Τι διαφορετικό κάνει ο Δήμος; Η εικόνα είναι μεικτή και μας την περιγράφει ο κ. Δημήτρης Σταυρίδης, αναπληρωτής διευθυντής Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου. 

Αρχικά ρωτήσαμε αν υπάρχει διαφοροποίηση στις ποσότητες των σκουπιδιών που συλλέγονται από τους κάδους. ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως δεν υπάρχει αξιοσημείωτη μεταβολή. Όσον αφορά τον μπλε κάδο ανακύκλωσης, “εξακολουθεί ο καθένας να τον χρησιμοποιεί με το δικό του σκεπτικό”, μας λέει. Δηλαδή μερικοί εξακολουθούν να πετούν εκεί ό,τι τους έρθει, συμπεραίνουμε εμείς.

Γενικότερα θεωρεί καλή την κατάσταση της καθαριότητας σε δρόμους, πλατείες κτλ. καθώς, όπως είναι εύλογο, δεν κυκλοφορεί αυτές τις μέρες κόσμος και δεν ρυπαίνονται οι δημόσιοι χώροι με μικρά απορρίμματα όπως πακέτα από τσιγάρα, κουτάκια από μπύρες και χαρτάκια.

Μερικοί δεν ακούν

Το τραγικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, ότι παρά την έκκληση του Δήμου, αυτές τις μέρες πολλοί κάτοικοι βρίσκουν την ευκαιρία να πετάξουν στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα, ξερά κλαδιά ή ακόμα και μπάζα. Οι συστάσεις “πάνε στον βρόντο” και δημιουργείται για τις υπηρεσίες αποκομιδής ένα έργο που αυτή την περίοδο θα ήθελαν να αποφύγουν. «Ο κόσμος δεν έχει συμμορφωθεί, όπως θα έπρεπε, και πρέπει να επιμείνουμε. Αυτή είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά», τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Χαϊδάρι, κορωνοϊός και καθαριότητα: Πόσο μας άλλαξε ο "εγκλεισμός"; 3 Χαϊδάρι, κορωνοϊός και καθαριότητα: Πόσο μας άλλαξε ο "εγκλεισμός"; 5

Χαϊδάρι, 24 Μαρτίου. Οδός Μπουμπουλίας, οδός 25ης Μαρτίου.

Από τη μεριά της Υπηρεσία Πρασίνου πήρε εντολή να κλαδεύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω της υπολειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ξεκίνησε η εντατική απολύμανση και των κάδων

Από την άλλη, αυτές τις μέρες “όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην καθαριότητα καταβάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, με υπερένταση προσπάθειας αλλά ακόμα και διπλοβάρδιες”, μας λέει ο κ. Σταυρίδης. Ο Δήμος τούς έχει χορηγήσει γάντια και μάσκες μιας χρήσης, ενώ όλα τα απορριμματοφόρα είναι εφοδιασμένα με αντισηπτικά.

Στο ίδιο διάστημα τα συνεργεία έχουν κάνει πολλές φορές πλυσίματα και απολυμάνσεις σε πλατείες και δημόσιους χώρους.

Το σημαντικότερο όμως νέο είναι πως μπήκε σε λειτουργία το νέο πλυντήριο κάδων, μετά από έγγραφη απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο όχημα έχει πλύνει και απολυμάνει περίπου τους μισούς κάδους της πόλης και συνεχίζει.

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε πως όποιος παραβαίνει τον κανονισμό καθαριότητας, ιδιώτης ή επαγγελματίας, θα δέχεται τα αναλογούντα χρηματικά πρόστιμα.

Κλείνοντας, εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα που έχουμε, σε σχέση με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, είναι μάλλον θετικό».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button