ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι – καραντίνα: Ενδοοικογενειακή βία, εγκλεισμοί, παράδοση παιδιών σε ιδρύματα

Η δίμηνη περίοδος της καραντίνας χαρακτηρίστηκε, στην Ελλάδα και διεθνώς, από αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επιδίωξε να μάθει τι συνέβη σε αυτή την περίοδο στην πόλη μας και οι αριθμοί δείχνουν, όπως αναμενόταν, ότι ακολουθήθηκε η γενική τάση.

Καταμετρήθηκαν λοιπόν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από το Α.Τ. Χαϊδαρίου. Από τα παραπάνω, σε οκτώ περιπτώσεις ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις είχαν πιο επιβαρυντικό χαρακτήρα, καθώς επρόκειτο για υποθέσεις που σχετίζονταν με παιδιά που δεν μεγάλωναν μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Με εντολή Εισαγγελέα η λύση δόθηκε με την παράδοση των παιδιών για φιλοξενία σε ιδρύματα και δομές.

Άλλη περίπτωση αφορούν τα ψυχολογικά προβλήματα. Στο ίδιο διάστημα, μετά από καταγγελίες συγγενών και εντολή Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στα ψυχιατρεία εννέα άτομα από το Χαϊδάρι. Σε όλες τις περιπτώσεις οι γιατροί αποφάσισαν τον εγκλεισμό τους. Επρόκειτο για άτομα που είχαν νοσηλευτεί και στο παρελθόν σε ψυχιατρικά νοσοκομεία.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected] 

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

  • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
  • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
  • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
  • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Ακολουθεί βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button