ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Η “τέλεια μπαρουταποθήκη” ανάμεσα στο Αττικόν, το Στρατόπεδο και την πόλη!

Και αυτό το καλοκαίρι παρακολουθούμε τη χώρα να καταστρέφεται από πυρκαγιές. Φέτος η πραγματικότητα ξεπέρασε και την πιο νοσηρή φαντασία όταν οι φωτιές μπήκαν ακόμα και μέσα στις πόλεις. Θα περίμενε κανένας οι αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό για να διορθωθεί ό,τι μπορεί να διορθωθεί, έστω την υστάτη ώρα.

Και όμως, το αντίθετο συμβαίνει.

Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ αυτού τραβήχτηκαν την Τρίτη 3/8/2023. Μέσα στο δασάκι που βρίσκεται ανάμεσα στο Νοσοκομείο Αττικόν και την Υπηρεσία Πρασίνου, ακριβώς έξω από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, κατά μήκος της οδού Ρίμινι και σε επαφή με πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Χαϊδάρι: Η "τέλεια μπαρουταποθήκη" ανάμεσα στο Αττικόν, το Στρατόπεδο και την πόλη! 3

Πρόκειται για μια απίστευτη μπαρουταποθήκη. Όγκοι ξερών κλαδεμάτων είναι ριγμένοι κάτω από τα πεύκα, και δίπλα σε παλιές στοίβες από κουκουνάρες και πευκοβελόνες. Γύρω τους άκοπα ψηλά χόρτα. Αλλά και σκουπίδια ανάμεσα στους θάμνους και τα δέντρα, μερικά μέσα σε σακούλες με το σήμα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Χαϊδάρι: Η "τέλεια μπαρουταποθήκη" ανάμεσα στο Αττικόν, το Στρατόπεδο και την πόλη! 5

Πιο ιδανικό περιβάλλον για φωτιά δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ούτε και ο πιο ευφάνταστος εμπρηστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα κλαδέματα τα έριξε εκεί ο ίδιος ο Δήμος Χαϊδαρίου και όχι κάποιος ασυνείδητος “βρομιάρης”. Προέρχονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από κοπή βλάστησης σε κλειστή ιδιωτική επιχείρηση στον Σκαραμαγκά (νεροτσουλήθρες), αν και το τελευταίο χρειάζεται επιβεβαίωση.

Το άλσος κινδυνεύει άμεσα, όπως και τα γύρω σπίτια, το Νοσοκομείο, αλλά και το Στρατόπεδο. Και μόνο ο καπνός που θα προκύψει από μια πιθανή ανάφλεξη στο σημείο αυτό θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην πόλη και το Νοσοκομείο. Απαιτείται όχι μόνο άμεση απομάκρυνση των κλαδεμάτων, αλλά και λεπτομερής καθαρισμός του χώρου από τα σκουπίδια, όπως και χορτοκοπή.

Χαϊδάρι: Η "τέλεια μπαρουταποθήκη" ανάμεσα στο Αττικόν, το Στρατόπεδο και την πόλη! 7

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου αποτελεί περιφρόνηση στην αγωνία του πολίτη για ασφάλεια, η οποία είναι απολύτως εύλογη με αυτά που βιώνει η χώρα τον τελευταίο μήνα. Επίσης αποτελεί περιφρόνηση στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας, που πασχίζει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Πέρα από αυτό όμως, είναι μια παράδοξη υποβάθμιση δημόσιου χώρου που παραχωρήθηκε από το Στρατόπεδο, την ώρα που η πόλη διεκδικεί και άλλο κομμάτι του Στρατοπέδου, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας. Αν δεν μπορεί η δημοτική αρχή έστω να καθαρίσει και να ασφαλίσει το υπάρχον, τι νόημα έχει να διεκδικούμε επιπλέον;

Χαϊδάρι: Η "τέλεια μπαρουταποθήκη" ανάμεσα στο Αττικόν, το Στρατόπεδο και την πόλη! 9

Ο χώρος στον οποίο αναφερόμαστε και στον οποίο βρίσκεται και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έχει ικανή έκταση, ωραίο δάσος για ανάπτυξη εγκαταστάσεων δασικής αναψυχής μέσα στην πόλη, ακόμη και δημιουργία σωστού πάρκου σκύλων, αντί του μικρού που φτιάχτηκε στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.

Παρόλα αυτά είναι παρατημένος, εστία μεγάλου κινδύνου για την πόλη και δημόσιος απόπατος. Ο δήμαρχος έχει πάει ποτέ εκεί; Καιρός είναι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button