ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Χαϊδάρι, φθινοπωρινή ραψωδία: Δεν είναι πια όνειρο, είναι πραγματικότητα! – Photos

Μεγάλωσε πια και πλουτίζει τη ζωή μας με εικόνες και χρώματα, αρώματα και θροΐσματα, φτερουγίσματα και κελαηδήματα, ζωούλες που κρύβονται στις πτυχές του, φυτάδια που ψάχνουν μόνα τους το δρόμο στη ζωή, χωρίς τη βοήθεια των ανθρώπων που μεγάλωσαν την πρώτη γενιά.

Του Μενέλαου Χρόνη

Όπως πολλοί κατάλαβαν, είναι το άλσος της οδού Μάνης… Το “Πάρκο Θέα” σύμφωνα με τον Κίμωνα Φουντούλη, αφού από εδώ το μάτι ταξιδεύει μακριά. Ή “Πάρκο Σελήνη”, όπως συνήθισα να το λέω εγώ, συνεπαρμένος από την εικόνα του φεγγαριού όταν σηκώνεται πάνω από τον Υμηττό. Ή μήπως να το λέμε “Πάρκο των Πολιτών”, μια και είναι δικό τους δημιούργημα; Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει επίσημο όνομα γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό χώρο πρασίνου στο Χαϊδάρι. Γι’ αυτό ίσως πρέπει να πάρει την απόφαση ο Δήμος, μια και είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του χώρου των 11 στρεμμάτων στα όρια Δάσους και Άνω Δάσους.

Πολύ πιθανή η χρηματοδότηση για τη διαμόρφωσή του

Ενδεχομένως να βρήκαμε και προίκα για τη διαμόρφωσή του. Σε ανεπίσημη συνομιλία που είχαμε με στέλεχος του ΑΣΔΑ μάς είπε ότι ο Σύνδεσμος θα μπορούσε να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμά του, καθώς -έτσι κι αλλιώς- δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Η έκταση αποτελεί μπαζωμένο νταμάρι και το πολύ πολύ που θα μπορούσε να γίνει εδώ είναι μερικά μονοπάτια, ηλιακά φωτιστικά, πέτρινες μάντρες, παγκάκια και μία δύο πέργκολες. Ίσως και μια παιδική χαρά.

Η βασική προϋπόθεση της χρηματοδότησης είναι, όπως μας είπε ο συνομιλητής μας, η κατάθεση στον ΑΣΔΑ μιας μελέτης από τον Δήμο Χαϊδαρίου. Οι κάτοικοι έχουν παραδώσει στο παρελθόν μία δική τους, εργασία του αρχιτέκτονα κ. Χρήστου Σωτηρόπουλου. Μία ακόμη έκανε πρόσφατα η συμβασιούχος μηχανικός του Δήμου, κ. Βάσια Κριτσωτάκη. Ας τις αναζητήσει στην Τεχνική Υπηρεσία η δημοτική αρχή και -αν ανταποκρίνονται και στις δικές της επιθυμίες- ας προχωρήσει την υπόθεση. Το ωραίο άλσος είναι έτοιμο, αυτά που απομένουν να γίνουν είναι λίγα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button