ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Αλατιέρες και εκχιονιστικά ενόψει της “Μπάρμπαρα”

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Χαϊδαρίου, με βάση τις κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εν αναμονή χιονοπτώσεων.

Ενόψει της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, από το πρωί της Κυριακής 5/2 η Πολιτική Προστασία και η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου θα βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα. Σε περίπτωση ανάγκης, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο στα τηλέφωνα 213 2047200 και 210 5818860.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά δεδομένα, η κακοκαιρία, η θα ενσκήψει από το πρωί της Κυριακής στην βορειοανατολική Αττική. Το πρώτο κύμα πιθανότατα δεν θα επηρεάσει έντονα τη Δυτική Αθήνα, αύριο Κυριακή, αλλά έντονα από νωρίς την Δευτέρα με πιθανότητα να διαρκέσει και την Τρίτη ίσως και την Τετάρτη.

Ο δήμος Χαϊδαρίου έχει προμηθευτεί 18 τόνους αλατιού από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΑΣΔΑ.

Χαϊδάρι: Αλατιέρες και εκχιονιστικά ενόψει της "Μπάρμπαρα" 3

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες αλατιέρες σε οχήματα 4Χ4 (η μία με εκχιονιστικό μαχαίρι, από τον ΑΣΔΑ) και 3 φορτωτές JCB, ο ένας νοικιασμένος από ιδιώτη για την περίσταση. Ένα μηχάνημα θα έχει σαν αποστολή να κρατήσει ανοιχτή την Ιερά Οδό και τον δρόμο προς Σχιστό Κορυδαλλού και τα άλλα δύο θα επεμβαίνουν όπου χρειάζεται, κυρίως βέβαια στα ψηλότερα σημεία της πόλης (Άνω Δάσος και Προφήτης Ηλίας). Επίσης βασική αποστολή είναι να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στην πρόσβαση προς το Νοσοκομείο Αττικόν (δεν έχει εφημερία το επόμενο τριήμερο) και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Με βάση οδηγίες σημερινής διαδημοτικής σύσκεψης που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, τα ξημερώματα της Κυριακής θα γίνει από την Πολιτική Προστασία του Δήμου η πρώτη αυτοψία για τυχόν προβλήματα παγετού στα “ορεινά” της πόλης. Αν χρειαστεί, θα πέσει αλάτι.

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο ο Δήμος Χαϊδαρίου ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 5/2 και για όσο επικρατεί το κύμα ψύχους θα είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο  ο θερμαινόμενος χώρος του Δημαρχείου (Λεωφόρος Αθηνών και Στρ. Καραϊσκάκη). Τηλέφωνο επικοινωνίας 213 2047200.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button