ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Αφαίρεσε καταλύτες, μετά χρειάστηκε και αυτοκίνητο για να γυρίσει σπίτι…

Σε έξαρση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα κλοπών καταλυτών από αυτοκίνητα στο Χαϊδάρι, όπως έχουμε σε διαδοχικά άρθρα μας γράψει. Σε πρόσφατο συμβάν όμως ο δράστης, μέλος τετραμελούς ομάδας, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά προσπάθησε να το πάρει ολόκληρο μαζί του.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Απριλίου, η Άμεση Δράση δέχτηκε τηλεφωνήματα για κλοπή από κατοίκους του κεντρικού Χαϊδαρίου. Μόλις πριν λίγα λεπτά μια τετραμελής συμμορία είχε αφαιρέσει τους καταλύτες από δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Μακεδονίας και Πάρνωνος αντίστοιχα, πίσω από το 1ο Λύκειο.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ  έσπευσαν άμεσα  και εντόπισαν τον έναν από τους δράστες, ενώ οι υπόλοιποι πρόλαβαν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.

Δεν είχε αυτοκίνητο να γυρίσει σπίτι

Ένας από τους τρεις που διέφυγαν όμως δεν το έβαλε κάτω. Όταν νόμισε ότι είχε απομακρυνθεί από το “ραντάρ” των αστυνομικών, προσπάθησε να κλέψει ένα ολόκληρο -αυτή τη φορά- αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου είχε φτάσει με τα πόδια. Για κακή του τύχη όμως, μόλις πήγε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του, τον εντόπισαν τα όργανα της τάξης που “όργωναν” την περιοχή για να βρουν τους κλέφτες των καταλυτών. Αυτή τη φορά συνελήφθη.  

Αντιμετωπίζει, εκτός από τα αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που βαραίνει και τους συγκατηγορούμενούς του, και το αδίκημα της απόπειρας κλοπής αυτοκινήτου. 

Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας περίπου 23 ετών, είναι Ρομά από τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

«Δεν είχα μέσο να γυρίσω σπίτι και προσπάθησα να βάλω μπροστά ένα αυτοκίνητο», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δράστης στους αστυνομικούς. Παράλληλα ταυτοποιήθηκε ο τρίτος συνεργός τους, που το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Υπάρχει και ένας τέταρτος, άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός τους. Ο Εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button