ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άρης Πανόπουλος: Μπροστά σε μία ακόμη ματαιωμένη δέσμευση της ομάδας Ντηνιακού

Άρης Πανόπουλος: Μπροστά σε μία ακόμη ματαιωμένη δέσμευση της ομάδας Ντηνιακού 3

του ΑΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Δυστυχώς και η νέα σχολική χρονιά θα βρει τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Άνω Δάσους κλειστό.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη καταγεγραμμένη αποτυχία της διοίκησης του Βαγγέλη Ντηνιακού. Να τι δήλωσε ο ίδιος τον Μάιο του 2022:

“Το πρόβλημα που εμπόδιζε τη λειτουργία του εδώ και πολλά χρόνια επιλύεται και ο Σταθμός θα υποδεχθεί τα παιδιά μέσα στο 2023.”

Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε μέσα στην προηγούμενη σχολική χρονιά άνοιξε, αλλά ούτε και το 2023-2024 θα λειτουργήσει ο Σταθμός. Ο δήμαρχος βαδίζει από διάψευση σε διάψευση και από αποτυχία σε αποτυχία. Τίποτα δεν ολοκληρώνεται στην ώρα του. Ό,τι και να εξαγγέλλει ανατρέπεται στην πράξη.

Παλατάκι, Φαβιέρου, Πλατεία Δάσους, φωτισμός οδού Μικρού Σχιστού, Βρεφονηπιακός Άνω Δάσους: Όλα στη μέση! Πρόκειται για πρωτοφανές ποσοστό αστοχίας… Οι άνθρωποι δεν μπορούν. Μόνο στις φωτογραφίσεις διαπρέπουν.

Είναι η ατελείωτη σειρά προφάσεων και προσχημάτων στις οποίες καταφεύγουν για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους. Μαζί βέβαια με ύβρεις και συκοφαντίες σε μένα προσωπικά και την παράταξή μας, όταν ξεσκεπάζουμε όσα συμβαίνουν.

Το πρόβλημα είναι πώς η αποτυχία του προκαλεί βλάβες στην τοπική κοινωνία, την ίδια ώρα που οι άλλοι Δήμοι εκμεταλλεύονται τις άφθονες χρηματοδοτικές ευκαιρίες της μεταμνημονιακής και μετά πανδημίαν εποχής και κάνουν άλματα ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.

Θα ρωτήσει όμως κάποιος πολίτης: “Τι έκανες εσύ Άρη για να έχουν τα παιδιά μας παιδικούς σταθμούς; Και τι σκοπεύεις να κάνεις σαν δήμαρχος;”

Ας ξεκινήσουμε από το παρελθόν. Ως νέος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της τότε διοίκησης του Δήμου (1999 – 2002), σε ηλικία μόλις 26 ετών, είχα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, όπως είναι καταγεγραμμένο και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, για την καταπάτηση του οικοπέδου επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Δάσος, για να κατοχυρωθεί η δημοτική μας περιουσία και να αντικρούσουμε διεκδίκηση από ιδιώτες.

Στην επόμενη δημοτική περίοδο και ενώ ήμουν αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες κατοχύρωσης ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και τα επόμενα χρόνια χτίστηκε εκεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που απολαμβάνουν σήμερα τα παιδιά και οι οικογένειες της περιοχής.

Υπάρχουν όμως και οι ανάγκες του παρόντος. Ο αγώνας για τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου δεν σταματάει ποτέ. Στόχος μας είναι να ανεγερθεί νέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Δάσος, στο αδόμητο οικόπεδο απέναντι από το 11ο Δημοτικό Σχολείο, στην Κυπρίων Αγωνιστών. Ο χώρος, συνολικής επιφάνειας 1,5 στρέμματος, ανήκει στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ  και μπορεί να διεκδικηθεί με τις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του κεντρικού Δάσους.

Ήρθε η ώρα να τελειώσει η περίοδος της στασιμότητας και της “επιτυχίας στα λόγια”. Ήρθε η “Ώρα Χαϊδάρι”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button