ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπλόκο σε κόντρες σε Λ. Αθηνών και Περιφερειακή Αιγάλεω

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει και εντατικοποιεί τους ελέγχους με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της. Συνολικά την Παρασκευή βεβαιώθηκαν 192 παραβάσεις από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023 διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι, την Περιφερειακή Αιγάλεω στην περιοχή του Ασπροπύργου, το Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια και τη Λ. Κύμης στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε, διεξήχθη με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Βεβαιώθηκαν -192- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ διαπιστώθηκαν 5 πλημμεληματικές παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και βία κατά υπαλλήλων και σε βάρος δύο ατόμων, από αυτά, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

– 26 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
– 44 για έλλειψη σιγαστήρα,
– 41 για φιμέ μεμβράνες,
– 29 για δυσδιάκριτες – μη τοποθετημένες πινακίδες,
– 11 για ΚΤΕΟ,
– 7 για ανασφάλιστο όχημα,
– 11 για έλλειψη καθρέπτη και
– 23 λοιπές παραβάσεις.

Περαιτέρω, αφαιρέθηκαν:

– 67 άδειες κυκλοφορίας,
– 59 άδειες ικανότητας οδήγησης και
– 63 πινακίδες.

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 5 και μεταφέρθηκαν 4 οχήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία συνεχίζουν την αυστηρή επιτήρηση, στην κατεύθυνση εντατικοποίησης των ελέγχων, με στόχο την τήρηση σωστής οδικής συμπεριφοράς των οδηγών και των κανόνων ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας, βασικών προϋποθέσεων για την ακίνδυνη μετακίνηση και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button