ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωδίνες τοκετού ή πόνοι διάσπασης στους “Πολίτες σε Δράση”;

Κρίσιμη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν εχθές οι “Πολίτες σε Δράση” για την ανάδειξη του νέου τους υποψηφίου δημάρχου, στην οποία επισημοποιήθηκε η απόσταση μεταξύ των δύο νυν δημοτικών συμβούλων και του τοπικού πολιτικού προσωπικού του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώπιον περίπου 100 ατόμων παρουσιάστηκαν τέσσερις υποψηφιότητες (Κ. Ασπρογέρακας, Κ. Φουντούλης, Δ. Σούκης, Θ. Σπηλιόπουλος). Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε, καθώς θα επανέλθουν σε νέα συνέλευση την επόμενη Δευτέρα, ενώ θα γίνει ανοιχτή ψηφοφορία για την τελική ανάδειξη του υποψηφίου.

Γράφει ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κίμων Φουντούλης ανέφερε πως στην ουσία δεν υπάρχει γραμματεία της δημοτικής κίνησης και πως λειτουργία και παραγωγή έργου δεν υπήρξε από αυτή. Τόνισε ακόμα πως πρέπει να δημιουργηθεί μια ανοικτή ομάδα εργασίας. Ζήτησε επίσης η παράταξη να κάνει την αυτοκριτική της. Χαρακτήρισε ως δείγμα κακής δημοκρατικής λειτουργίας το γεγονός ότι η εισήγησή του δεν διανεμήθηκε σε όλους και δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής της παράταξης, λέγοντας στο σώμα της γενικής συνέλευσης ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σούκης θεώρησε κορυφαία και καθοριστική για την παράταξη την έναρξη της διαδικασίας όχι μόνο για το Χαϊδάρι, αλλά και για την κυβέρνηση της Αριστεράς που όλοι τους προσδοκούν, μιας παράταξης που αντιδρά στη σταδιακή κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης. Ανέφερε πως ιερός σκοπός είναι η νίκη στις δημοτικές εκλογές στο Χαϊδάρι. Πρότασή του, όπως είπε, ήταν η περιορισμένη θητεία των εκλεγμένων στους Δήμους (πράγμα που έγινε αποδεκτό από την παράταξη). Για το ζήτημα του επικεφαλής τόνισε πως ο κατάλληλος πρέπει να εξασφαλίσει διάφορα κριτήρια, προκειμένου ο στόχος για τη νίκη να γίνει εφικτός. Πρότεινε λοιπόν ότι για την ανάδειξη του αρχηγού θα πρέπει η γραμματεία που θα εκλεγεί, να διερευνήσει με συγκεκριμένα κριτήρια ποια είναι η καλύτερη υποψηφιότητα που θα συνθέσει δημότες, κινήσεις και παρατάξεις και αυτή η πρόταση να έρθει στο σώμα της παράταξης. «Αυτή θα είναι η πιο ισχυρή λύση και σε μια τέτοια περίπτωση θα με ενδιέφερε να τεθώ επικεφαλής. Σε μια κομματική διαδικασία, δεν θα μπορούσα να συμμετέχω», κατέληξε ο κ. Σούκης.
Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος στην τοποθέτηση του πρότεινε η γραμματεία να αποτελείται από 25 άτομα. Ζήτησε ακόμα να προχωρήσουν με σύντομες διαδικασίες, προκειμένου να βγουν άμεσα στην κοινωνία του Χαϊδαρίου και τόνισε ότι χρειάζεται η στράτευση όλων στα μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Ο Κώστας Ασπρογέρακας έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της παράταξης, από το 1998 έως σήμερα, και χαρακτήρισε τον εαυτό του «φιλικό στην ήττα». «Όταν βγήκαμε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με ποσοστό 10,43% υπήρχε ένας τεράστιος ενθουσιασμός και μας χαρακτήρισαν ως έκπληξη της Δυτικής Αθήνας. Ξεκινήσαμε δουλειά, χωρίς καμία απουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο και χαρακτήριζαν εμάς ως τη μόνη αντιπολιτευτική δύναμη», είπε μεταξύ άλλων.
Κώστας Ασπρογέρακας
Στη συνέχεια ανέφερε πως δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ως πολιτικό και πως μπήκε αμφισβήτηση στο πρόσωπο του μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2012, με τα καλά αποτελέσματα που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξομολογήθηκε πως “έχει διαβεί πολλούς Ρουβίκωνες” στη ζωή του και πώς δεν ήλθε το τέλος της διαδρομής του. “Θα είμαι παρών!”, δήλωσε. «Η πίτα μεγάλωσε και ο αριθμός των μνηστήρων που θέλουν να τη διεκδικήσουν μεγάλωσε και αυτός», είπε με νόημα. Στο τέλος ζήτησε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και αν είναι δυνατό ο καθένας να αιτιολογεί τη ψήφο του.
Κάποτε διέγραψαν και τον Ντηνιακό!”
Παρατηρητής των δημοτικών μας πραγμάτων, με πολύχρονη πολιτική ιστορία στο Χαϊδάρι, που έγινε γνώστης όσων διαδραματίστηκαν στη συνέλευση των Πολιτών σε Δράση, θυμήθηκε μια διδακτική ιστορία: Το 1985 το τοπικό ΠΑΣΟΚ διέγραψε (!) σύσσωμη τη δημοτική ομάδα Ντηνιακού, μαζί και τον πρώην δήμαρχο, και μάλιστα στην περίοδο της πιο μεγάλης απήχησής του στην πόλη, επειδή οι αποφάσεις του στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων δεν τους έβρισκαν σύμφωνους! “Οι κομματικοί σχηματισμοί ήταν πάντα περίκλειστοι, αυτοθαυμαζόμενοι και αυτοαναφορικοί και εννοούσαν να μπαίνει πίσω τους η κοινωνία. Προφανώς τα παραπάνω ισχύουν ακόμη. Καταλαβαίνω τι περνάει ο Ασπρογέρακας…” είπε ο συνομιλητής μας. Θύμισε πάντως ότι η διαγραφή Ντηνιακού ανακλήθηκε συντόμως, καθώς οι κομματικοί αντιλήφθηκαν τη διαφορά των μεγεθών στην κοινωνία του Χαϊδαρίου…

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x