ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Φυτεύουμε κι εμείς ελιές!”

Απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας για την φύτευση μεγάλων δέντρων στην πόλη μας (Ο Διομήδειος Κήπος φυτεύει αιωνόβιες ελιές στην Αθήνα. Γιατί όχι και στο Χαϊδάρι;) το Γραφείο Τύπου του Δήμου έστειλε στις εφημερίδες το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες:
ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΕΛΙΩΝ…
Ο Δήμος Χαϊδαρίου στα πλαίσια ευαισθητοποίησης για τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πόλη μας, είχε ήδη έρθει σε επαφή με την ΕΡΓΟΣΕ από την οποία προμηθεύτηκε 330 δέντρα (ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές), ανάμεσά τους 80 ελιές, από τις οποίες 6 υπεραιωνόβιες.
Μέχρι στιγμής, έχουν φυτευτεί πάνω από 250 δέντρα σε πλατείες, σχολεία, πεζοδρόμια. Οι 6 υπεραιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν στα μέσα Μαρτίου και κοσμούν την πλατεία Δημαρχείου, το Παλατάκι, το προαύλιο χώρο του Κτιρίου Γύζη και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.
Επίσης, έχουν δοθεί από το «Διομήδειο» Βοτανικό Κήπο πευκάκια και άλλα φυτά τα οποία έχουν φυτευτεί και αυτά σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η προσφορά συνδημοτών μας σε δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.
Το επόμενο διάστημα, έχουμε προγραμματίσει μεγάλες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του Πρασίνου στην πόλη μας, σε πλατείες, πεζόδρομους και τους ήδη διαμορφωμένους χώρους πρασίνου. Ενώ, συνεχίζουμε και στη διαμόρφωση νέων.
Οπότε ερωτήματα, που απευθύνουν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωση ότι δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες να προμηθεύεται ο Δήμος μας, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς, δέντρα για την πόλη μας, δεν ισχύουν, αντίθετα υπάρχει συνεργασία με Δημόσιους φορείς και συμπολίτες μας με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
Μόνο χαρά μπορεί να νιώσει κανείς από την απάντηση του Δήμου. Και για το περιεχόμενο της ίδιας της είδησης, αλλά και για την συνεργατική διάθεση που αναδεικνύεται από το κείμενο αυτό και που προοιωνίζεται καλύτερες μέρες για την πόλη. Είναι παρεμβάσεις που το “Χαϊδάρι Σήμερα” δεν είχε αντιληφθεί και γι’ αυτό δεν είχε δημοσιεύσει. Κατά μία έννοια αισθάνεται δικαιωμένο, διότι και στο παρελθόν είχε θέσει το ίδιο θέμα.
Η μικρή μας ένσταση αφορά το γεγονός ότι η απάντηση του Γραφείου Τύπου μιλάει αορίστως για “δημοσίευμα”, λες και αυτό δεν είχε συγκεκριμένη πηγή, δηλαδή το “Χαϊδάρι Σήμερα”. Τον “παλιό καλό καιρό” των εφημερίδων οι απαντήσεις της εξουσίας στέλνονταν στο Μέσο που έβαζε ένα θέμα ή ασκούσε κάποια κριτική και αναπτυσσόταν ένας χρήσιμος διάλογος. Σήμερα, στην εποχή του facebook, γίνεται ανάρτηση πριν καν σταλεί η απάντηση στην εφημερίδα και ταυτόχρονα αξιοποιείται η ευκαιρία για αποστολή δελτίου Τύπου και στα ανύποπτα Μέσα. Άλλοι καιροί…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button