ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ξεκίνησαν εργασίες για να γίνει πάρκο αναψυχής το παλιό νταμάρι του Άνω Δάσους

Ξεκίνησαν εργασίες για να γίνει πάρκο αναψυχής το παλιό νταμάρι του Άνω Δάσους 2
Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και ο αντιδήμαρχος Μόσχος Χουδελούδης στο πρώην νταμάρι του Άνω Δάσους. Είναι η πρώτη φορά που ένας δήμαρχος “παραβιάζει” ένα περίεργο “άβατον”. Εξηγούμαστε: Παρόλο που η έκταση ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Χαϊδαρίου, καμία άλλη δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με αυτήν, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων. 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου για πρώτη φορά ασχολήθηκε έμπρακτα με το παλιό νταμάρι του Άνω Δάσους, ανάμεσα στις οδούς Μάνης και Ακροπόλεως, χαρακτηρισμένο από το σχέδιο πόλης του 1985 ως Πάρκο Πολιτισμού. Πριν λίγες ημέρες μηχάνημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας έκανε εργασίες καθαρισμού και ισοπέδωσης του χώρου, προκειμένου να γίνει αυτός βατός και να συνεχιστεί η δενδροφύτευση που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι.

Τις εργασίες επέβλεψαν ο Μιχάλης Σελέκος και ο Μόσχος Χουδελούδης, οι οποίοι υποσχέθηκαν έναν συνολικό σχεδιασμό, ώστε να γίνει η έκταση των δέκα στρεμμάτων (το μεγαλύτερο πάρκο εντός αστικού ιστού της πόλης) χώρος πρασίνου και αναψυχής, χωρίς μεγάλες δαπάνες. Ήδη μεγαλώνουν εδώ 200 δέντρα και προβλέπεται να φυτευτούν πολλά ακόμη. Η Επιτροπή Κατοίκων προτείνει να κατασκευαστούν διάδρομοι για βόλτα, απλές πέργκολες και να τοποθετηθούν όργανα παιδικής χαράς και γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Αν χρειαστεί να γίνουν πέτρινες μάντρες και φυσικά… όχι τσιμέντο.

Ξεκίνησαν εργασίες για να γίνει πάρκο αναψυχής το παλιό νταμάρι του Άνω Δάσους 4
Ξεκίνησαν εργασίες για να γίνει πάρκο αναψυχής το παλιό νταμάρι του Άνω Δάσους 6

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button