ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Εκδηλώσεις για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου υπολογίζεται ότι θα είναι όλα έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας σε τρία σχολεία της πόλης μας των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων  με μαθητές από τον χώρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Την ίδια περίοδο διοργανώνονται στο Χαϊδάρι εκδηλώσεις υποδοχής και εκπαιδευτικές δράσεις, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο κ. Σπύρος Μερκούρης.

Οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις :

 

• “Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά”. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και μαθητές από το Κέντρο Υποδοχής Σκαραμαγκά εμπνεόμενοι από τη Γκουέρνικα του Πικάσο θα ζωγραφίσουν με φαντασία και αγάπη πάνω σε καμβά διαστάσεων 7,60 Χ 3,90 στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα φιλίας, αδελφοσύνης και πολιτισμού. Η Γκουέρνικα του Πικάσο, ένα διαχρονικό σύμβολο της φρίκης του πολέμου, θα αποτελέσει το σημείο σύνδεσης με την τρέχουσα κατάσταση, ώστε οι μικροί μαθητές από διαφορετικούς πολιτισμούς να εμπνευστούν και να στείλουν ηχηρό μήνυμα κατανόησης, συμπαράστασης, αλληλεγγύης με την ελπίδα να σταματήσει η Οδύσσεια τόσων συνανθρώπων μας, που λόγω συνθηκών αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες Τρίτη – Παρασκευή 14/2 – 17/2 τις πρωινές ώρες στο αμφιθέατρο του 8ου Δ.Σ. Χαϊδαρίου και θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση του έργου στον χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου στις 19/2/2017.
 “Χρωματίζουμε τα όνειρά μας – εγώ κι εσύ μαζί”. Οι μαθητές από τα σχολεία όλης της Διεύθυνσης καλλιτεχνούν με αγάπη και κέφι για να υποδεχθούν τους νέους φίλους τους και εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου από τις 14/2 έως τις 19/2/2017 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

• “ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ”. Εκδήλωση – Ενημέρωση για το προσφυγικό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, ο κ. Σπύρος Μερκούρης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιγνάτιος Καράμηνας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές από σχολεία της περιοχής που θα τραγουδήσουν και θα μιλήσουν για πανανθρώπινες αξίες όπως φιλία, αδελφοσύνη και πολιτισμός.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φλεβάρη, ώρα 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button