ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τι κρύβεται κάτω από την Εθνική Οδό στο Δαφνί; Εικόνες που σοκάρουν

Η φωτογραφία αυτή δείχνει την αλήθεια κάτω από τη Λεωφόρο Αθηνών, λίγο μετά το Δαφνί. Το οδόστρωμα διαβρώνεται και καταρρέει, οι προστατευτικές μπάρες κουνιούνται από τον αέρα (!!!) και… η μόνη παρέμβαση εδώ και πολλούς μήνες είναι ένα πλαστικό δικτυωτό! Το”Χαϊδάρι Σήμερα” φωτογράφισε το πρόβλημα και κάνει έκκληση άμεσης παρέμβασης.

Τι κρύβεται κάτω από την Εθνική Οδό στο Δαφνί; Εικόνες που σοκάρουν 1
Οι απειλητικές σπηλαιώσεις προχωρούν!

Οι οδηγοί που κινούνται στην κατηφόρα της Εθνικής Οδού, λίγο πριν την γέφυρα του τρένου, δεν μπορούν να φανταστούν τι γίνεται κάτω από τον δρόμο, ειδικά αυτοί που κινούνται στο όριο του οδοστρώματος, πάνω στην γραμμή της βοηθητικής λωρίδας.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία, το αντιστήριγμα του δρόμου έχει φαγωθεί από τα νερά που κυλούν έξω από την Εθνική στο σημείο αυτό. Η φθορά είναι τόσο εκτεταμένη, ώστε τα στηρίγματα του προστατευτικού κιγκλιδώματος βρίσκονται στον αέρα. Οι σωλήνες κάποιων δικτύων κοινής ωφέλειας, που κάποτε ήταν θαμμένες στο χώμα, αιωρούνται επίσης στο κενό.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι σπηλαιώσεις υποσκάπτουν αδιάκοπα και ακόμα πιο βαθιά το οδόστρωμα. Τόσο, που υπάρχει πια κίνδυνος ένα βαρύ όχημα που θα κινηθεί στο δεξιό άκρο να προκαλέσει καταβύθιση του δρόμου και να έχουμε σοβαρό ατύχημα. Φυσικά, η μπάρα δεν προσφέρει καμιά προστασία.

Αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί τάχιστα, είτε θα έχουμε σοβαρό τροχαίο είτε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό θα γίνεται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Είναι σαφές ότι το πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης των όμβριων υδάτων σε έναν από τους σημαντικούς δρόμους της χώρας. Τα νερά κυλούν ανεξέλεγκτα πάνω στο οδόστρωμα σαν ποτάμι και χύνονται έξω σαν καταρράκτης.      

Τι κρύβεται κάτω από την Εθνική Οδό στο Δαφνί; Εικόνες που σοκάρουν 3
Με αυτά τα μέσα η Τροχαία προσπάθησε να σημάνει τον κίνδυνο. Όμως η παρέμβαση από τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχει καθυστερήσει πολύ και η υποσκαφή του δρόμου προχώρησε κι άλλο από τα νερά, τα οποία στο σημείο αυτό χύνονται έξω από την Εθνική.

    

Τι κρύβεται κάτω από την Εθνική Οδό στο Δαφνί; Εικόνες που σοκάρουν 5

   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button