ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μπορεί και το Χαϊδάρι να φιλοξενήσει πρόσφυγες!
Γράφει ο Κίμωνας Φουντούλης

Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου, όπως και άλλων, για συλλογή εδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες είναι αξιέπαινη. Όμως, μήπως μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω;

Ο κάθε Δήμος είναι αρμόδιος για τον τόπο του. Γνωρίζει τις ανενεργές υποδομές. Γνωρίζει πως όσο είναι κλειστές σαπίζουν και απαξιώνονται, αλλά και γίνονται “φιλέτα” για όσους καιροφυλακτούν για την “άχρηστη” δημόσια περιουσία.

Στρατόπεδα, νοσοκομεία κ.ά., κλειστά ή σε μερική λειτουργία, μπορούν και πρέπει να δώσουν λύση, με ορθά σχεδιασμένη κατανομή του βάρους που σαφώς συνεπάγεται η περίθαλψη προσφύγων ή και αστέγων, με πειθαρχία και τάξη, με ασφάλεια και υγιεινή για φιλοξενούμενους και περιοίκους.

Αυτό είναι αρμοδιότητα ουσίας για το πρωτοκύτταρο της δημοκρατίας και ο Δήμος Χαϊδαρίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα.

Ας θυμηθούμε πως το πάλαι ποτέ Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, όταν προέκυψε η ανάγκη στέγασης των Μικρασιατών προσφύγων, όπως οι Φωκιανοί, διατέθηκε ως ξενώνας: και στην πλατεία και στη σκηνή και σε κάθε θεωρείο μια οικογένεια. Με γκρίνιες, αλλά και νίκη της ανθρωπιάς.

Ας θυμηθούμε ότι το Χαϊδάρι ιστορικά είναι μια προσφυγούπολη.   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button