Θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου στη Λεωφόρο Αθηνών. Ελπίζεται ότι αυτή τη φορά δεν θα διαψευστούν οι προβλέψεις, καθώς τα προσκόμματα για το πολύτιμο έργο έχουν όλα ξεπεραστεί. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε οριστικά υπέρ του αναδόχου που έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση, μετά την απόρριψη ένστασης που είχε κάνει ανταγωνιστής υποψήφιος ανάδοχος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η προγραμματική σύμβαση του έργου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των διοικητικών δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνουν μεταξύ άλλων το κόστος και τους όρους της. Το έργο είχε προϋπολογισμό 9.900.000 € και η δημοπράτηση είχε γίνει στις 30 Αυγούστου 2015 με τη συμμετοχή 17 εργοληπτικών επιχειρήσεων. Η μέγιστη έκπτωση, η οποία κατατέθηκε, ανήλθε σε ποσοστό 66,80 %. Ενώ αναμενόταν έναρξη των εργασιών μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, ήλθε η ένσταση από άλλη εργοληπτική εταιρεία, που προκάλεσε την καθυστέρηση.
Μιλώντας αποκλειστικά στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας δήλωσε πως, βάσει των χρόνων που συνήθως απαιτούνται, αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο φάκελος να επιστρέψει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μέσα στο Φεβρουάριο να ξεκινήσουν οι εργασίες από τα τεχνικά συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– 

– 


– 




–