ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ναουάφ Δαουάχερ: Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία Χαϊδαρίου

Στο όνειρό του για ίδρυση Δημοτικών Ιατρείων στην πόλη μας εμμένει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ναουάφ Δαουάχερ, αναγνωρίζει όμως πως η ολοκλήρωση του σχεδίου και η έναρξη λειτουργίας τους “έχει δρόμο”. 
Ναουάφ Δαουάχερ: Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία Χαϊδαρίου 1
Όπως δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, η βάση του “οικοδομήματος” είναι η ανεύρεση ενός κατάλληλου κτηρίου, που θα έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για την εύρυθμη
λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων. Ο Δήμος θα στραφεί στην εξεύρεσή του σε ένα από τα δικά του ανεκμετάλλευτα ακίνητα. Παράλληλα, θα ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία και την επάνδρωσή τους με το κατάλληλο επιστημονικό
προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Θα αναζητήσει ακόμα πόρους μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη χρηματοδότησή τους.
 
Ο “προθάλαμος” λειτουργεί ήδη
Σκοπός των Δημοτικών Ιατρείων θα είναι η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας, οποιαδήποτε δηλαδή υπηρεσία παρέχεται σε ένα ιδιωτικό ιατρείο, σε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως. Θεωρεί όμως αυτονόητο ότι στην ουσία θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα για να απευθυνθούν σε έναν ιδιώτη γιατρό και περιμένουν για μήνες, προκειμένου να κλείσουν κάποιο ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ. 
Σε παρατήρησή μας ότι κάποιοι άλλοι Δήμοι του Λεκανοπεδίου έχουν δημοτικά ιατρεία εδώ και πολύ καιρό, μάς ανέφερε πως τα περισσότερα από αυτά υπολειτουργούν. Ο κ. Δαουάχερ τονίζει πως ο προθάλαμος των δημοτικών ιατρείων είναι ήδη σε “λειτουργία” και θυμίζει τις επιτυχημένες επισκέψεις γιατρών στα ΚΑΠΗ της πόλης μας. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, όταν χρειαστεί και ανάλογα με την περίπτωση, καλούν τους ηλικιωμένους συνδημότες για εκτενέστερες εξετάσεις στα ιατρεία τους αφιλοκερδώς! 
Ο κ. Δαουάχερ πιστεύει πως το έργο που ονειρεύτηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αντιδήμαρχος, θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Γιώργος
Παπαπαναγιώτου  
 
 
Σχετικά δημοσιεύματα:
 

– Ναουάφ Δαουάχερ: Ένας Ιορδανός, αντιδήμαρχος στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button