ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μύθευμα ότι κλείνει η κεντρική πύλη του Διομήδειου Κήπου στην Ιερά ΟδόΤις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν φήμες στο Χαϊδάρι ότι σχεδιάζεται να μεταφερθεί η κεντρική είσοδος του Διομήδειου Κήπου στην δυτική πλευρά του, δηλαδή από τον Κορυδαλλό, και ότι η είσοδος της Ιεράς Οδού σταδιακά θα κλείσει. Το ερώτημα αυτό έβαλε και ο Ηρακλής Δρούλιας στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Το ενδεχόμενο αυτό, είτε σαν φήμη ήταν σαν αιωρούμενο ερώτημα, έχει θορυβήσει τους χιλιάδες φίλους του Κήπου στην πόλη μας, που καμία διάθεση δεν έχουν να ταξιδεύουν σε άλλους δήμους για να μπουν σε μια δασική έκταση που ανήκει στα όρια του Χαϊδαρίου. Ερευνήσαμε το θέμα και η αλήθεια πολύ απέχει από αυτά που λέγονται.
Αρμόδιες πηγές του Κήπου χαρακτηρίζουν σαν μύθευμα τις αναφορές σε κλείσιμο της κεντρικής πύλης της Ιεράς Οδού. Η αλήθεια είναι ότι γίνονται συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές γειτονικών Δήμων, ώστε να ανοίξουν νέες πύλες με δυνατότητες εξυπηρέτησης του κοινού, τόσο προς τον Κορυδαλλό όσο και προς την  Αγία Βαρβάρα, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των κατοίκων τους για εύκολη πρόσβαση στον Βοτανικό Κήπο. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την πύλη της Ιεράς Οδού, που θα παραμείνει η κεντρική είσοδος. Αντίθετα, θα ελαφρυνθεί ο συνωστισμός εκεί, ειδικά τα σαββατοκύριακα, λόγω της λειτουργίας και των άλλων εισόδων. Οι επαφές με τι διοικήσεις γειτονικών Δήμων γίνονται για τις μικροδιαμορφώσεις που απαιτούνται στις νέες πύλες.
Με την ευκαιρία, παραθέτουμε ενδιαφέρον έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικό με την αδειοδότηση του καταστήματος του Διομήδειου Κήπου, που σφραγίστηκε προ ημερών από τον Δήμο Χαϊδαρίου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ότι δεν είχε άδεια λειτουργίας από τον Δήμο.
      
Το με ημερομηνία 10/11/2016 έγγραφο του ΥΠΕΝ διαπιστώνει ότι είναι
νόμιμη η λειτουργία του “αρμοδίως αδειοδοτημένου” αναψυκτηρίου του
Βοτανικού Κήπου και εντέλει τις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες ως αρμόδιες για
την λειτουργία του χώρου αναψυχής. Ακόμη, ότι το αναψυκτήριο πληροί τους υγειονομικούς όρους και διαθέτει τα μέσα της ενεργητικής πυροπροστασίας που απαιτούνται.  
Ολόκληρο το έγγραφο εδώ:ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σφραγίστηκε από τον Δήμο το κυλικείο στον Διομήδειο Κήπο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button