ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΟΤΕ βάζει οπτική ίνα σε όλο το Χαϊδάρι! Ποιοτικά ευρυζωνικά δίκτυα, απογείωση ταχυτήτων – εξαφάνιση βλαβών

Ο χαλκός και το ADSL φεύγουν, οι επικοινωνίες νέας γενιάς έρχονται 

 

Πάνω από 10 χιλιόμετρα οπτικής ίνας και υπερσύγχρονες ψηφιακές εγκαταστάσεις βάζουν το Χαϊδάρι στη VDSL εποχή σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ! Ο ΟΤΕ ξεκινάει σύντομα τον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό του δικτύου της πόλης μας, που είναι όχι μόνο παρωχημένο, αλλά σε πολλές περιοχές και εξαιρετικά προβληματικό, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Οργανισμός στα παράπονα συνδρομητών του, τα πιο συχνά από το Δάσος και το Δαφνί. Είναι το καλό νέο που περιμένουν εδώ και χρόνια οικιακοί καταναλωτές και –κυρίως- επιχειρήσεις στην πόλη μας.
Το θέμα πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα η άδεια που ζήτησε ο ΟΤΕ για εκτεταμένες εκσκαφές στο οδικό δίκτυο και τα πεζοδρόμια.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση, επέκταση και ανάπτυξη δικτύου πρόσβασης νέας γενιάς με οπτικές ίνες (NGA) στην περιοχή μας. Οι εργασίες θα αφορούν τοποθέτηση καλωδιώσεων νέας γενιάς (συνολικής έκτασης 10.500 μέτρων σε όλη την πόλη) κατασκευή 27 νέων φρεατίων και τοποθέτηση 85 καμπινών ΚΑΦΑΟ (τοποθετούνται 26 νέα και 59 παλαιότερα εκσυγχρονίζονται), μαζί με τα φρεάτια εξυπηρέτησης τους στα πεζοδρόμια.
Όπως μάθαμε από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, κ. Γιώτα Παναγιωτάκου, οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα και η συμβατική διάρκειά τους είναι 3 μήνες. Τα τεχνικά αυτά έργα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στις εξής περιοχές: Δαφνί, Δάσος, Κουνέλια, Κέντρο, Γρηγορούσα.
Τα οφέλη για τον καταναλωτή
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, μετά την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου αφήνεται πίσω η ADSL εποχή και δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτικές ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω της παροχής ταχυτήτων πρόσβασης 50 mbps (με μελλοντική αναβάθμιση στα 100 Mbps) στο σύνολο των υφιστάμενων συνδέσεων.
Όπως αναφέρει σε σχετική απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαϊδαρίου θα γίνει αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών, με ευρύτατη χρήση οπτικών ινών και δυνατότητα παροχής νέων τηλεπικοινωνιακών επιλογών από επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες, ενώ θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με μείωση του πλήθους των βλαβών, που οφείλονται στη κακή ποιότητα του σημερινού πεπαλαιωμένου δικτύου από χαλκό. Ένα ακόμη όφελος για το Δήμο θα είναι και η κατάργηση των συχνών τομών στους δρόμους για επεκτάσεις του δικτύου.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε τρεις μήνες, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, για την υλοποίηση των προαναφερθέντων, προβλέπεται η είσπραξη εσόδων για το Δήμο, ποσό που πλησιάζει τα 20.000 ευρώ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τμηματικά, στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουν τεθεί από τον Δήμο προδιαγραφές για να μην γίνει το σκάψιμο ανεξέλεγκτα και μετατραπεί σε εργοτάξιο η πόλη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button