ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χαϊδαρίου για τις ενέργειές του σχετικά με την υπόθεση Λιακόπουλου


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κ. Τάκη Γρηγοράκου, σχετικά με τι ενέργειές του που αφορούν την υπόθεση της έρευνας για τον πρώην αντιδήμαρχο Μάριο Λιακόπουλο. Η ανακοίνωση είναι η εξής:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Το Σάββατο 27/7/2013 και ώρα 2.40 μμ δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου μας με την οποία ο υπάλληλος που είχε υπηρεσία με ενημέρωνε ότι υπαστυνόμος του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μαζί με δύο συναδέρφους του ζητούσε πρόσβαση στο γραφείο του Αντιδημάρχου, κου Λιακόπουλου για έρευνα.
Μετά τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κο Μαραβέλια Δημήτριο, έλαβα εντολή να μεταβώ με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα στο Δημαρχιακό Μέγαρο να ανοίξω τους χώρους τους οποίους τα αστυνομικά όργανα επιθυμούσαν να ερευνήσουν και να τους παρέχω κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους.
Στις 3.05 μμ έφθασα στο Δημαρχιακό Μέγαρο ανακοίνωσα την εντολή του Δημάρχου στα αστυνομικά όργανα και τα οδήγησα στο γραφείο του Αντιδημάρχου κου Λιακόπουλου Μάριου το οποίο ερεύνησαν διεξοδικά ανοίγοντας όλους τους υπάρχοντες φακέλους και ελέγχοντας όλα τα υπηρεσιακά και προσωπικά έγγραφα του κου Λιακόπουλου που υπήρχαν εκεί. Η έρευνα μετά από απαίτησή τους έγινε παρουσία μου προκειμένου κατά τη διάρκειά της να εκπροσωπείται υπηρεσιακά ο Δήμος.
Μετά το πέρας της διαδικασίας ελέγχου προσυπόγραψα την έκθεση που συντάχθηκε στην οποία σύμφωνα με τις επισημάνσεις και την καταγραφή της έρευνας από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ δε βρέθηκε κανένα σχετικό με την υπόθεση στοιχείο. Κατόπιν αυτού και αφού το κλιμάκιο της ΕΛΑΣ έφυγε, κλείδωσα το γραφείο και αποχώρησα από το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Την Κυριακή 28/7/2013 και ώρα 11.00 πμ έλαβα εντολή από το Δήμαρχο Χαϊδαρίου κο Μαραβέλια Δημήτριο να συντάξω ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου απόφασή του με την οποία ο κος Λιακόπουλος παυόταν από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και του αφαιρείτο η ιδιότητα μέλους του συνδυασμού «Καλύτερο Χαϊδάρι» η οποία και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου το μεσημέρι της ίδιας μέρας και θα λάβει πρωτόκολλο την Δευτέρα 29/7/2013 με την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου (Γραφείο Πρωτοκόλλου).
Παράλληλα, την Κυριακή 28/7/2013 και κατά την ώρα 2.28 μμ με ενημέρωσαν τηλεφωνικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι μετά από αίτημα του κου Λιακόπουλου μου είχε δοθεί άδεια να τον επισκεφθώ ως υπηρεσιακός εκπρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου κατά τις 7.00 μμ της ίδιας μέρας προκειμένου να ενημερωθώ υπηρεσιακά για το εν λόγω ζήτημα το οποίο λόγω αρμοδιότητας χειριζόταν ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος.
Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου Χαϊδαρίου και σχετική εντολή του προσήλθα στο κτήριο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρο Κηφισίας, γύρω στις 7.10 μμ και αφού διαπιστώθηκε από τον αξιωματικό Υπηρεσίας ότι υπήρχε σχετική άδεια είδα τον κο Λιακόπουλο παρουσία αξιωματικού της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στις 7.20 μμ και για μισή ώρα περίπου. Μου γνωστοποίησε όλες τις υπηρεσιακές ενέργειες που είχε κάνει μέχρι σήμερα και του ανακοίνωσα πως με εντολή Δημάρχου τη Δευτέρα 29/7/2013 θα συγκαλέσω ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη όπου θα ελέγξω τους φακέλους των υπό αδειοδότησης καντινών. Μετά από αυτό απεχώρησα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικού οργάνου.
Ο Γενικός Γραμματέας

Γρηγοράκος Παναγιώτης 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button